Τοπίο πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό -Το Μαξίμου βάζει ξανά στο κάδρο το ΚΙΝΑΛ - iefimerida.gr

Τοπίο πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό -Το Μαξίμου βάζει ξανά στο κάδρο το ΚΙΝΑΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσοίωνη τροπή παίρνει η επιχείρηση σκανδαλολογίας και πόλωσης του πολιτικού τοπίου που εγκαινίασε και συντηρεί με… συνέπεια και συνέχεια η κυβέρνηση,

Στο κάδρο τώρα, μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μπαίνει και ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για την ίδια υπόθεση της προμήθειας του C4-I, για υπογραφές που είχε βάλει ως υπουργός (μαζί με τους τότε υπουργούς Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη).

Αποτέλεσμα: το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί το ΚΙΝ.ΑΛ για… «πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» και συκοφαντία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στον «πόλεμο» εμπλέκει… και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ «που έχουν επιλέξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» ρωτώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αν θα πάρει θέση, ή αν με την σιωπή του θα συνεχίσει να συνδράμει τις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας…».

Η ανάμειξη των τριών τότε υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, προκλήθηκε από αναφορά που κατέθεσαν χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου, πέντε βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, με το οποίο ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία του βουλεύματος που δεν έφτασε ποτέ στην Βουλή, και ερωτούν γιατί με το επίμαχο βούλευμα (1732/2918) ενώ παραπέμπονται 18 κατηγορούμενοι, δεν παραπέμπονται και οι τρεις υπουργοί της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίο επίσης αναφέρονται στο ίδιο αυτό βούλευμα, ως υπεύθυνοι για ζημιά 147.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!

Και… «ξεχασιάρης» μάρτυρας!

Η όλη υπόθεση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο από την χθεσινή αποκάλυψη ότι πριν ένα μήνα, εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος χειρίζεται… εδώ και ένα χρόνο την υπόθεση της ανάθεσης του C4-I στην αμερικανική Saic το… 2003 (πριν 15 χρόνια!), ένα μάρτυρας (αγνώστων στοιχείων, επί του παρόντος) και φέρεται να κατέθεσε στο εισαγγελέα, στοιχεία για μίζες που είχε πάρει για την συγκεκριμένη υπόθεση υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ο οποίος ήταν και μέλος του ΚΥΣΕΑ!

Σημειώνεται ότι… συμπτωματικά επίσης πριν ένα μήνα, η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Ζαίρη έδωσε εντολή για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και μελών της οικογένειάς του…

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τον ανακριτή της υπόθεσης να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει στην Βουλή την δικογραφία προκειμένου να αξιολογηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.

Αντεπίθεση Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά, μιλώντας (μετά την σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου) στο κανάλι Open και την Έλλη Στάη… επέστρεψε τις κατηγορίες και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι αυτό «με θρασύτητα προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες, είναι η κυβέρνηση που διέπραξε θεσμικό ατόπημα», και προσέθεσε εμφατικά ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε κανένα παραθεσμικό σύστημα που πλήττει ευθέως την δικαιοσύνη και την δημοκρατία…».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι έχει και πρόσφατα (σσ: στην Βουλή) μιλήσει για «συστήματα που παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη» και πως το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει σειρά επερωτήσεων «για το κύκλωμα αυτό».

Η Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείσα για τις πληροφορίες περί νέου μάρτυρα στην υπόθεση C4I ο οποίος φέρεται να προσήλθε οικειοθελώς και να κατονόμασε πρώην μέλος του ΚΥΣΕΑ ως παραλήπτη μίζας, απάντησε: «Καλώς να έρθει το θέμα -αν αφορά πολιτικά πρόσωπα- στη Βουλή για να αποφανθεί για τα επόμενα βήματα».

Για την αναφορά των 5

Ωστόσο, και καλύπτοντας απολύτως την αναφορά των πέντε βουλευτών στον Άρειο Πάγο, επεσήμανε ότι για την ίδια υπόθεση, για την ανάθεση και παραλαβή του C4I, «με βάση μαρτυρίες ανοίγονται λογαριασμοί και έρχονται υποθέσεις στη Βουλή και καλώς να ορίσουν και να ελεγχθούν, ενώ στην άλλη περίπτωση έχουμε εισαγγελέα σε βούλευμα εφετών που περιγράφει ευθύνες πολιτικών προσώπων (σσ: εννοεί τους κ.κ. Παυλόπουλο, Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα) και κάποιοι επιλέγουν να πάει στο αρχείο». Υπενθύμισε δε ότι η εξεταστική της Βουλής το 2011 είχε αποφανθεί ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από την δικαιοσύνη η υπόθεση.

«Ποιος λοιπόν ανέλαβε ευθύνη αυτό το βούλευμα να μην έρθει στη Βουλή; Ποιος δεν έκανε τη δουλειά του; Κάποιος πήρε αυτή την απόφαση. Ποιος; Κάνω σαφέστατες ερωτήσεις και περιμένω καθαρές απαντήσεις» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

ΝΔ: Δεν μετέχουμε στον πόλεμο λάσπης

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί» τονίζουν οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά». Τέλος, οι κύκλοι της Πειραιώς ξεκαθαρίζουν: «Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα».

Πόλωση μέχρις εσχάτων… και εκλογών!

Όπως σχολίαζαν χθες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κύκλοι της αντιπολίτευσης αλλά και πολιτικοί παρατηρητές, με την «ξαφνική» επίθεση της κυβέρνησης (μέσω της μη δικαστικής «Ανεξάρτητης Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος», της οποίας η Πρόεδρος διορίζεται από διακομματική και δικαστική επιτροπή, αλλά τα 16 μέλη της είναι επιλογής του… υπουργού Δικαιοσύνης!) εναντίον του Κώστα Σημίτη επιχειρείται η αποδυνάμωση του ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά ταυτόχρονα και η… ύψωση εμποδίων σε πιθανή μετεκλογική προσέγγιση του κόμματος με την ΝΔ.

Είτε για την περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις κάλπες και θα χρειαστεί στήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είτε έχει μεν πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, αλλά όχι τέτοια που να της επιτρέψει την άμεση αλλαγή του νόμου για απλή αναλογική, με εφαρμογή για τις αμέσως επόμενες εκλογές. Οπότε θα χρειαστεί και τις ψήφους του ΚΙΝ.ΑΛ…

Ήταν αναμενόμενη η σφοδρή αντεπίθεση του ΚΙΝ.ΑΛ. Και φάνηκε κατά την σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, αλλά και τις επόμενες μέρες με την κ. Γεννηματά να κατηγορεί όχι μόνο τον κ. Τσίπρα για «παρά φύση συνεργασία με την νέο-καραμανλική συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ…» αλλά και την ηγεσία της ΝΔ επειδή… δεν βγαίνει ανοικτά να καταδικάσει αυτή τη συνεργασία, φοβούμενη διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της…

Ειδικά για τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, είναι χαρακτηριστική η παρατήρηση κύκλων του ΚΙΝ.ΑΛ, ότι «είναι τουλάχιστον αστείο, να κατηγορεί για… συκοφαντία ο κ. Τσίπρας το ΚΙΝ.ΑΛ και την αντιπολίτευση, την ώρα που ο ίδιος, τα υπόγεια του Μαξίμου, ο… Ρασπούτιν και το παραδικαστικά του κυκλώματα, καθημερινά και με τον πλέον ξετσίπωτο τρόπο κατασυκοφαντούν και ρίχνουν λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επερχόμενη εκλογική του πανωλεθρία, στα επίπεδα μια διαχειρίσιμης ήττας…».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ