Ο Τσίπρας στη Βουλή για να αλλάξει την ατζέντα: Θα μιλήσει για συντάξεις και προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας στη Βουλή για να αλλάξει την ατζέντα: Θα μιλήσει για συντάξεις και προϋπολογισμό

Αλέξης Τσίπρας

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί το πρωί από το βήμα, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να επουλώσουν τις πληγές που έχουν ανοίξει με τις αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας και να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά (στον μέγιστο βαθμό) την κατάθεση του πρώτου… μεταμνημονιακού προϋπολογισμού για το 2019. Που τελικώς δεν θα εμπεριέχει την περικοπή των συντάξεων, αφήνοντας την ίδια ώρα ορθάνοιχτο παράθυρο και για την μη μείωση του αφορολόγητου.

Εξ’ αυτού του λόγου, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Iefimerida, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει για το αμέσως επόμενο διάστημα και άλλες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια που θα συνοδεύονται με παρεμβάσεις για τα θετικά μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε στη ΔΕΘ. Με ξεκάθαρη στόχευση να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τις επιδόσεις της οικονομίας και να κερδίσουν εκλογικό ακροατήριο έχοντας φυσικά το βλέμμα φυσικά στραμμένο στις κάλπες του 2019. Καθόλου τυχαία, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνησή του κατάφερε όχι μόνο να σηκώσει την οικονομία, αλλά να κρατήσει και την κοινωνία όρθια. Σήμερα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει ποιους ευνοεί η ψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου, να πει τι ισχύει με τις ασφαλιστικές εισφορές, να καθησυχάσει ότι η κυβέρνησή του θα παρεμβαίνει υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ θα χαιρετίσει τη θετική στάση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.

Στενό μαρκάρισμα σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Ο δεύτερος στόχος του Μαξίμου μέσα από τη νομοθέτηση αυτής της σειράς παρεμβάσεων, είναι να εκθέσει στη δημόσια κοινή γνώμη τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Καλώντας τα δύο κόμματα αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις να στηρίξουν «ένα προς ένα τα μέτρα που βγάζουν τη χώρα από την κρίση, στην οποία εκείνοι βύθισαν τη χώρα», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Τον τόνο έδωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Αναρωτιέμαι τι θα λέει ένας οπαδός σας που σας ακούει για δύο χρόνια να λέτε ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο. Λέγατε ότι η πολιτική μας είναι περιοριστική και στραγγίζει την οικονομία και τώρα λέτε ότι κάνουμε πολιτική «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», είπε μεταξύ άλλων.

Το μέρισμα στο... μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Με φόντο τέλος την κατάθεση του προϋπολογισμού, προηγήθηκε χθες σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία του οικονομικού επιτελείου. Το φετινό μέρισμα κατά πληροφορίες θα αγγίζει σχεδόν το περσινό ποσό (ήτοι τα 720 εκατομμύρια ευρω) και αναμένεται να δοθεί επίσης όπως και την προηγούμενη χρονιά, με βάση δηλαδή εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ