Bloomberg: Παρηγοριά στον Τσίπρα η μη περικοπή των συντάξεων - iefimerida.gr

Bloomberg: Παρηγοριά στον Τσίπρα η μη περικοπή των συντάξεων

Ο Αλέξης Τσίπρας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χλιαρή» χαρακτηρίζει το Bloomberg την αποτίμηση της Κομισιόν για την πρόοδο της Ελλάδας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Κάνοντας αναφορά στην πρώτη έκθεση στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, το Bloomberg σημειώνει την επισήμανση της Κομισιόν ότι παρότι η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, πρέπει να επιταχυνθεί η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά τη μη περικοπή των συντάξεων, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την εξέλιξη «παρηγοριά» και «σημαντική νίκη» για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά σημειώνει ότι του... δίνει κάτι να κρατηθεί καθώς τα δεδομένα στις αγορές δεν του επιτρέπουν να προωθήσει το αφήγημά του περί ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βγει παρηγοριά στο ότι η Κομισιόν έδωσε το “πράσινο φως” στον προϋπολογισμό του για το 2019, που τώρα δεν περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοστούν από τις αρχές του επόμενου χρόνου», αναφέρει το Bloomberg.

«Η αποφυγή των περικοπών είναι μια σημαντική νίκη για τον Τσίπρα, καθώς αποτελούσε το βασικό σημείο της πολιτικής στρατηγικής του ενόψει των εκλογών της επόμενης χρονιάς. Του δίνει κάτι να κρατηθεί καθώς οι αγορές “χτυπούν” τα ομόλογα και τις τράπεζες της Ελλάδας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δυσκολεύοντάς τον να προωθήσει το αφήγημα της ανακτημένης εμπιστοσύνης των επενδυτών», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έφτασε σε υψηλό πενταμήνου αυτή την εβδομάδα, όπως και ότι ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης έπεσε σε ιστορικό χαμηλό. «Η κυβέρνηση, η ΤτΕ και το ταμείο ανακεφαλαιοποίησης επεξεργάζονται ξεχωριστά πλάνα για την ανάκαμψη των τραπεζών και την ελάφρυνσή τους από το βάρος των “κόκκινων δανείων”», επισημαίνει ακόμη το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Κομισιόν συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ