Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά του Ταινάρου - iefimerida.gr

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά του Ταινάρου

Πλωτά του λιμενικού βρίσκονται στην περιοχή/ Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο Kilic 1, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Ταινάρου.

Στην κατάσβεση μετέχουν δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από τον Πειραιά και την Κρήτη, ενώ στο πλοίο έχουν ανέβη στελέχη της πυροσβεστικής και ο πρώτος μηχανικός, καταβάλλοντας προσπάθειες να ρίξουν τη θερμοκρασία στο μηχανοστάσιο, προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του υπό τουρκική σημαία πλοίου, από αδιευκρίνιστη αιτία. Από τα 11 μέλη του πληρώματος- όλοι Τούρκοι- οι 7 μεταφέρθηκαν στο Γύθειο, ενώ 4 παραμένουν στο σημείο του συμβάντος. Στην περιοχή βρίσκονται πλωτά του λιμενικού αλλά και το ρυμουλκό «Αγ. Νικόλαος», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Kilic 1 που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία, φέρει στις δεξαμενές του είκοσι τόνους ντίζελ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kilic 1 Ταίναρο πυρκαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ