Μία νέα πόλη στην Ινδία: Χτίζεται από το μηδέν, κοστίζει 6,5 δισ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία νέα πόλη στην Ινδία: Χτίζεται από το μηδέν, κοστίζει 6,5 δισ. ευρώ [εικόνες]

Μία νέα πόλη στην Ινδία -Χτίζεται από το μηδέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα πόλη νοτιοανατολικά της Ινδίας, που χτίζεται κυριολεκτικά από το μηδέν κατά μήκος του ποταμού Κρίσνα, φιλοδοξεί να μετατρέψει μια έκταση 217 τετραγωνικών χιλιομέτρων αγροτικής γης σε υπερσύγχρονο αστικό κέντρο.

Η νέα πόλη θα λέγεται Αμαραβάτι θα κοστίσει 6,5 δισ. ευρώ και το 60% της πόλης θα καλύπτεται από πράσινο και νερό ενώ ηλιακά πάνελ στις στέγες των κτιρίων θα τροφοδοτούν με ενέργεια όλη την πόλη.

Το Αμαραβάτι θα είναι η νέα «πράσινη πρωτεύουσα» της Άντρα Πράντες, μίας από τις 28 ομόσπονδες πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία.

Μπορεί το Αμαραβάτι της Ινδίας να γίνει η επόμενη βιώσιμη πόλη; Το ερώτημα έθεσε προ ημερών το CNN. Όσο για την απάντηση; Οι εμπνευστές της νέας «αστικής ουτοπίας» απαντούν πως φιλοδοξούν το Αμαραβάτι να επαναπροσδιορίζει την αστική ζωή στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου όπου η ιερότητα συνυπάρχει με την αναρχία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το κόστος της φουτουριστικής πόλης υπολογίζεται στα 6.5 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία αμαραβατι πόλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ