Εθνική μπάσκετ γυναικών: Νίκη και αποθέωση για την Καλτσίδου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εθνική μπάσκετ γυναικών: Νίκη και αποθέωση για την Καλτσίδου [εικόνες]

Αριστερά η Εβίνα Μάλτση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Εθνική Γυναικών μπάσκετ στην 6η και τελευταία «στροφή» της προκριματικής φάσης έκανε το καθήκον της απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο συνέτριψε με 83-57.

Το ιδανικό «αντίο» στην Στέλλα Καλτσίδου, η οποία έπειτα από 149 συμμετοχές με την γαλανόλευκη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα με το εθνόσημα. Η Στέλλα Καλτσίδου αποθεώθηκε τόσο πριν, όσο και μετά το τέλος του αγώνα από τις συμπαίκτριές της και τους φιλάθλους, ενώ βραβεύθηκε και για την σπουδαία προσφορά της στην Εθνική ομάδα και το μπάσκετ.

Η έμπειρη φόργουορντ μάλιστα μαζί με τις Εβίνα Μάλτση (βραβεύθηκε επίσης), Ελεάννα Χριστινάκη ήταν οι κορυφαίες παίκτριες της Εθνικής, η οποία ουσιαστικά για να περάσει στο Ευρωμπάσκετ του πρέπει η αδύναμη Πορτογαλία να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της Μ. Βρετανίας, καθώς πάρα πολύ δύσκολα θα είναι στις καλύτερες δεύτερες των προκριματικών.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 12 (2), ?Κοσμά 4, Λύμουρα 2 (4 ασίστ), Σπυριδοπούλου), Τσινέκε, Καλτσίδου 16 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάλτση 25 (6/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 2, Σπανού 18 (11 ριμπάουντ), Σταμάτη.

Ισραήλ (Ίνμπαρ): Μπεν-Νουν, Κλαρκ 17 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Καρς, Σαφίρ, Σαλόμ, Μπάνε, Ντιαμάν 6, Ντόρον 14 (2), Λεβ 3 (1), Λεβίτσκι 8 (1), Ρότμπεργκ 7 (1), Ζαϊρί.

Η βραβευση της Μάλτση
Μάλτση και Καλτσίδου
Εθνική μπάσκετ γυναικών: Νίκη και αποθέωση για την Καλτσίδου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ