Ο Στέφανος Κορκολής σε ένα αφιέρωμα στους Ελληνες ποιητές - iefimerida.gr

Ο Στέφανος Κορκολής σε ένα αφιέρωμα στους Ελληνες ποιητές

Στεφανος Κορκολής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καβάφης, Ελύτης, Σεφέρης, μία βραδιά με μελοποιημένη ποίηση των σπουδαίων μας δημιουργών στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός από τον Στέφανο Κορκολή.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, θα μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης μέσα από συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Λάγιου, Σπανού.

«Με τον Στέφανο Κορκολή γνωριστήκαμε μουσικά το καλοκαίρι του 2013, όταν ήρθε στα Χανιά για μια φιλανθρωπική συναυλία» λέει μιλώντας στο iefimerida για τη συναυλία η Σοφία Μανουσάκη.

«Λίγο αργότερα είχα την μεγάλη τύχη να γνωρίσω και τον Μίκη Θεοδωράκη, που μου έκανε την τιμή να μου εμπιστευτεί γνωστά και άγνωστα του έργα. Κυκλοφόρησαν δύο διπλά CDs, που έγιναν χρυσά και παράλληλα έδωσα πάρα πολλές συναυλίες σε χώρους που ούτε καν ονειρευόμουν (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών, Ηρώδειο δίπλα στην τεράστια Μαρία Φαραντούρη καθώς και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού)».

«Με τον Στέφανο Κορκολή γνωριστήκαμε μουσικά το καλοκαίρι του 2013, όταν ήρθε στα Χανιά για μια φιλανθρωπική συναυλία» λέει μιλώντας στο iefimerida για τη συναυλία η Σοφία Μανουσάκη.

«Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής μου πορείας είναι όταν μου εμπιστεύτηκε ο Στέφανος Κορκολής την ερμηνεία μελοποιημένων από τον ίδιο ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, που κυκλοφόρησαν σ’ ένα, επίσης διπλό CD, με τίτλο ‘Θα’ θελα αυτήν την μνήμη να την πω’.
Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο είχα τη χαρά να συμπράξω με συμφωνικές ορχήστρες και σπουδαίους μαέστρους και να βρεθώ σε σκηνές όπως της Όπερας του Καΐρου, της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου «Τραγουδάμε τους ποιητές μας»

«Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσουμε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, την μουσική παράσταση «Τραγουδάμε τους ποιητές μας», με ποιήματα των μεγάλων μας ποιητών μελοποιημένα από μεγάλους μας συνθέτες, καθώς και κάποια μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη από την τελευταία μας δισκογραφική δουλειά. Ο Στέφανος Κορκολής, για τις συγκεκριμένες συναυλίες έχει ενορχηστρώσει τα έργα με λιτότητα, μια λιτότητα όμως που δεν τους δίνει «ακαδημαϊκό» ύφος ρεσιτάλ, αλλά τα κάνει τραγούδια μιας χαρούμενης γιορτής του πολιτισμού μας. Την μουσική μας παρέα συμπληρώνουν ο Κωστής Πυρένης στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Βασίλης Δεφίγγος στο σαξόφωνο και στο φλάουτο» καταλήγει η Σοφία Μανουσάκη.

«Τραγουδάμε τους ποιητές μας»
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ