Περιφορά επιταφίου σε χωριό της Πιερίας, απόψε - Πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια - iefimerida.gr

Περιφορά επιταφίου σε χωριό της Πιερίας, απόψε - Πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια θα γίνει απόψε η περιφορά του επιταφίου στο χωριό Ανω Μηλιά της Πιερίας καθώς το χωριό είχε ερημώσει ήδη από τη δεκαετία του ΄40 και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να παίρνει και πάλι ζωή...

Υστερα, λοιπόν, από οκτώ δεκαετίες, οι δρόμοι αυτού του μικρού χωριού αναμένεται να πλημμυρίσουν με ήχους πένθιμους λόγω της κορύφωσης του Θείου Δράματος. Το χωριό είχε ερημωθεί από τον πόλεμο του 1940, αλλά τα τελευταία χρόνια, και λόγω της γενικότερης τάσης φυγής προς την επαρχία, οι απόγονοι όσων ζούσαν εκεί πριν το ΄40, αλλά και άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο, επέστρεψαν και άρχισαν να δίνουν, σιγά - σιγά, ζωή στο χωριό.

Σήμερα, λοιπόν, ύστερα από οχτώ δεκαετίες, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου και με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, θα γίνει στο χωριό η περιφορά του Επιταφίου και θα τελεστεί Θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που θα ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ