Παραζάλη: Το ΠΑΓΝΗ στέλνει ραβασάκια για τα νοσήλια ανασφάλιστων -Ζητούν από ασθενή μισό εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Παραζάλη: Το ΠΑΓΝΗ στέλνει ραβασάκια για τα νοσήλια ανασφάλιστων -Ζητούν από ασθενή μισό εκατ. ευρώ

Συγγενείς ασθενών περιμένουν έξω από την είσοδο του ΠΑΓΝΗ / Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριά αποδεικνύεται η «λυπητερή» για τους συγγενείς ασθενών, που νοσηλεύτηκαν πριν το 2010 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), δίχως να καλύπτονται από ασφάλεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε να στέλνει «ραβασάκια» τα οποία ενημερώνουν τους συγγενείς για χρέη έως και μισό εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», στις τελευταίες του συνεδριάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ μελέτησε δυο υποθέσεις οφειλών, ασθενών που έχουν αποβιώσει. Η πρώτη περίπτωση αφορά ποσό ύψους 68.500 ευρώ (ήταν 33.000 ευρώ αλλά διπλασιάστηκε λόγω επιβαρύνσεων που σχετίζονται με την καθυστέρηση καταβολής) και αφορά γυναίκα ασθενή που είχε καταχωριστεί ως κάτοικος Αμερικής. Η εν λόγω ασθενής, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ και σε δυο ακόμη κλινικές (Καρδιολογική και Γαστρεντερολογική) του νοσοκομείου και, πλέον, οι συγγενείς της καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άλλον ασθενή -επίσης αποβιώσαντα- που αντιμετώπιζε νεφροπάθεια. Τα νοσήλιά του, έως το 2010, είχαν φτάσει το μισό εκατομμύριο ευρώ, όμως ύστερα από προσπάθειες διαγράφηκαν οι 77.000 ευρώ και πλέον οφείλει περί τις 423.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς έχουν φτάσει στο σημείο της απόγνωσης, καθώς δεν βρίσκονται στην οικονομική θέση για να αποπληρώσουν τα χρέη. Κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος του νόμου, έχει δώσει τη δυνατότητα να διαγραφούν ποσά - «μαμούθ» για νοσήλια ανασφάλιστων, από το 2010 και έπειτα. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που νοσηλεύτηκαν προ του 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΓΝΗ ασθενείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ