Την Τετάρτη θα μονογραφεί η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο -Πού θα γίνουν οι έρευνες - iefimerida.gr

Την Τετάρτη θα μονογραφεί η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο -Πού θα γίνουν οι έρευνες

Σε έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων οι έρευνες/ Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη θα μονογραφεί η σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Πρόκειται για έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή δυτικά και νότια της Κέρκυρας, μέχρι την περιοχή δυτικά της Λευκάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η σύμβαση θα μονογραφεί από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας REPSOL - Ελληνικά Πετρέλαια που έχουν επιλεγεί στον διαγωνισμό.

Θα ακολουθήσει έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωσή τους από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τα θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υδρογονάνθρακες Ιόνιο σύμβαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ