Η ΔΟΕ προειδοποιεί την Ταϊβάν με αποκλεισμό -Αν αλλάξει το όνομά της - iefimerida.gr

Η ΔΟΕ προειδοποιεί την Ταϊβάν με αποκλεισμό -Αν αλλάξει το όνομά της

Η ΔΟΕ προειδοποιεί την Ταϊβάν/ Φωτογραφία: AP- LAURENT GILLIERON
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΔΟΕ προειδοποίησε την Ταϊβάν ότι μπορεί να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της, αν προσπαθήσει να αλλάξει το όνομά της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Το Σάββατο γίνεται δημοψήφισμα στην Ταϊβάν για το αν η χώρα πρέπει να αγωνίζεται με αυτή την ονομασία και όχι ως «Κινεζική Ταϊπέι». Η διαδικασία αυτή προκαλεί εκνευρισμό στην Κίνα, που θεωρεί το νησί έδαφός της. Επειτα από μεταξύ τους συμφωνία, η Ταϊβάν μετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες και άλλες διεθνείς διοργανώσεις ως «Κινεζική Ταϊπέι».

Η ΔΟΕ με επιστολή της προς την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, τόνισε ότι η όποια αλλαγή ονομασίας είναι υπό τη δικαιοδοσία της και προειδοποίησε με συνέπειες. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός Χάρτης προβλέπει ότι η ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να θέσει σε διαθεσιμότητα μια εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αν οι δραστηριότητές της παρακωλύονται από κανονισμούς ή ενέργειες της κυβέρνησης.

«Η ΔΟΕ δεν παρεμβαίνει σε τοπικές διαδικασίες και σέβεται απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης. Ομως, για να αποφευχθούν οι όποιες περιττές προσδοκίες ή εικασίες, η ΔΟΕ θέλει να επαναλάβει ότι αυτό το θέμα είναι υπό τη δικαιοδοσία της, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη», αναφέρει η επιστολή σύμφωνα με το AFP.

«Η ΔΟΕ ελπίζει ότι το συμφέρον του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κινεζική Ταϊπέι θα επικρατήσει των όποιων πολιτικών σκέψεων, ώστε να μην διαταραχθεί η αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της και οι αθλητές», επισημαίνει ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΟΕ Ταϊβάν δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ