Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ -Εντολή για προκαταρκτική εξέταση - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ -Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά τις εικόνες ντροπής στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα- Εσθονία.

Η έρευνα του τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας θα αφορά τόσο την ανάρτηση της σημαίας του «μαύρου ήλιου» των SS, που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί.

Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε εντολή στους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, υπέβαλλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ