ΣτΕ: «Ναι» στην αύξηση κατά 10 των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου - iefimerida.gr

ΣτΕ: «Ναι» στην αύξηση κατά 10 των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΣτΕ: «Ναι» στην αύξηση κατά 10 των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» ειπε το Συμβούλιο της Επικρατειας στην αύξηση κατα 10, λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των θέσεων των δικαστών.

Το ΣτΕ ενεκρινε το σχέδιο Προεδρικο Διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά δύο οι θέσεις των παρέδρων και κατά οκτώ οι θέσεις των εισηγητών στην Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το σχέδιο κατατέθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσυνης, Οικονομίας και Οικονομικών, από τον υπουργό Δικαιοσύνης στο Ε Τμήμα του ΣτΕ με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν στο δικαστηριο συσσωρευμενες υποθεςεις που πρέπει να εκκαθαριστούν.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η υπό σύσταση θέσεις των δυο παρέδρων θα πληρωθούν μετά το 2026 και οι οκτώ θέσεις των εισηγητών από το 2019 συνεπώς δεν προκύπρουν επιβαρύνσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η υπ΄ αριθμ. 218/2018 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) αναφέρει πως το σχέδιο έχει πολλές χειρόγραφες προσθήκες και διορθώσεις, οι οποίες φέρουν μονογραφές δυο εκ των υπουργών που το προτείνουν αλλά οι διορθώσεις και οι προσθήκες αυτές είναι «κατ΄ εξαίρεση ανεκτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ Ελεγκτικό Συνέδριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ