Ισπανός ΥΠΕΞ προς Κομισιόν: Μεγάλο λάθος να αντιμετωπίσετε την Ιταλία όπως την Ελλάδα

Η Κομισιόν δεν πρέπει να απαντήσει στην κόντρα με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό με τον τρόπο που αντιμετώπισε την Ελλάδα, τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσεπ Μπόρελ.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος για την Κομισιόν να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την Ιταλία όπως αντιμετώπισε την Ελλάδα, επιβάλλοντας πολύ σκληρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό, μια ισχυρή πολιτική λιτότητας. Γιατί η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα», είπε ο Ισπανός στο Politico.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να αντέξει δεύτερη ύφεση», σημείωσε ο Μπόρελ. «Ελπίζω η ιταλική κυβέρνηση και η Κομισιόν να μπορέσουν να περιορίσουν την αμοιβαία κριτική και να πετύχουν κάποιου είδους συμφωνία, όπως η Πορτογαλία», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Πορτογαλία, σημείωσε ο Μπόρελ, εξασφάλισε επαρκή δημοσιονομική ευελιξία από τις Βρυξέλλες ώστε να βάλει την οικονομία της σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης. Ευελιξία από την οποία θα μπορούσε να ωφεληθεί και η Ισπανία, πρόσθεσε. Ομως, στην περίπτωση της χώρας του, πρόσθεσε, η αντιπολίτευση είναι αυτή που μπλοκάρει τις προτάσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για τον προϋπολογισμό και όχι οι Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιόσεπ Μπόρελ Κομισιόν Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ