Η Boυδαπέστη ενέκρινε το αίτημα ασύλου του Γκρούεφσκι - iefimerida.gr

Η Boυδαπέστη ενέκρινε το αίτημα ασύλου του Γκρούεφσκι

Ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να μη χρονοτριβήσει η Βουδαπέστη φαίνεται πώς έθεσε άρον-άρον σε κίνηση τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στον Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με την ουγγρική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Idok η Ουγγαρία χορήγησε άσυλο στον τέως πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα, σκοπιανά ΜΜΕ επικαλούμενα ουγγρικά ενημερωτικά μέσα, μετέδωσαν ότι το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ουγγαρίας απάντησε θετικά στο αίτημα του Γκρούεφσκι μολονότι το υπουργείο Εξωτερικών του βόρειου γείτονά μας είχε προχωρήσει λίγες ώρες νωρίτερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Ουγγαρίας στα Σκόπια ζητώντας την άμεση απόρριψη του αιτήματος του τέως πρωθυπουργού και την έκδοσή του με σκοπό την εκτέλεση της ποινής διετούς φυλάκισης που του έχει επιβληθεί για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των άλλων δικαστικών υποθέσεων εις βάρος του.

Ο Γκρούεφσκι, που διώκεται για άλλες πέντε υποθέσεις διαφθοράς, κατάχρηση εξουσίας και τηλεφωνικές υποκλοπές αντιπολιτευόμενων και προσωπικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών, διέφυγε προ ημερών πεζή στην Αλβανία, όπου τον παρέλαβε αυτοκίνητο της ουγγρικής πρεσβείας με διπλωματικές πινακίδες και τον μετέφερε μέσω Μαυροβουνίου και Σερβίας στη Βουδαπέστη.

Η ουγγρική αντιπολίτευση επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν για τον τρόπο με τον οποίο η Βουδαπέστη χειρίζεται την υπόθεση του φίλου του, Γκρούεφσκι, αλλά η κυβέρνησή του υποστήριξε ότι η στάση της ήταν αποτέλεσμα των ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκολα Γκρούεφσκι ΠΓΔΜ Ουγγαρία άσυλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ