Η Αυστραλία σε επιφυλακή μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Η Αυστραλία σε επιφυλακή μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας ενώ έχουν ληφθεί και έκτακτα μέτρα επαγρύπνησης για τον φόβο αντιποίνων από την αλ Κάιντα μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν.

"Η αλ Κάιντα επλήγη, αλλά δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί", τόνισε η Γκίλαρντ.

Παράλληλα όμως η κα Γκίλαρντ κάλεσε τους Αυστραλούς που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εκδηλώσεις όπου πανηγυρίζουν ή πενθούν κάποιοι για το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα

Η Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών ASIO, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, έχει λάβει έξτρα μέτρα ασφαλείας καθώς ανησυχεί ότι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν με επιθέσεις για το θάνατο του μπιν Λάντεν.

Την ικανοποίησή του για το θάνατο του μπιν Λάντεν εξέφρασε και ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ο οποίος είπε πως όσοι πανηγυρίζουν για τον θάνατό του δεν θα πρέπει να αισθάνονται ενοχές. "Ο άνθρωπος αυτός ήταν διαβολικός και ευθύνεται για τους θανάτους πολλών χιλιάδων συνανθρώπων μας" είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ