Βίτσας: Να βρεθεί μία λύση ανακατανομής του βάρους του προσφυγικού - iefimerida.gr

Βίτσας: Να βρεθεί μία λύση ανακατανομής του βάρους του προσφυγικού

Δημήτρης Βίτσας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό επισκέφθηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και η υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Κάρμεν Ντανιέλα Νταν, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή τη δομή φιλοξενίας. Δεν περίμενα να δω τόσο ωραία πράγματα και τόσο όμορφη συνύπαρξη μεταξύ των κρατικών φορέων και των ΜΚΟ. Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι σε αυτή τη δομή φιλοξενίας, τόσο τα παιδιά όσο κι οι ενήλικες. Είναι πολύ σημαντικό και θετικό ό,τι είδα εδώ, διότι στη Ρουμανία εμείς δεν έχουμε μία αντίστοιχη δομή» επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, για να προσθέσει:

«Στη Ρουμανία δεν δεχόμαστε αυτή την πίεση των μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα, όποτε για μένα ήταν πολύ εποικοδομητικό να δω πώς λειτουργεί μία δομή φιλοξενίας στην Ελλάδα».

Τέλος, ανέφερε ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Ρουμανία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης κι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να παίξουμε έναν ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όλων των αρμόδιων φορέων γι' αυτό το τόσο καυτό ζήτημα που έχει να κάνει με τους μετανάστες, με την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ κι όλες οι χώρες που είναι μέλη της».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόνισε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε την υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας. Αναλαμβάνει ένα πολύ κρίσιμο πόστο, μία πολύ δύσκολη δουλειά να συντονίσει και να διαχειριστεί, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι πολύ σημαντικό ότι επέλεξε την Ελλάδα για να επισκεφτεί δομές και να συζητήσουμε, ώστε να αποκτήσει και περισσότερη γνώση πέρα από την εμπειρία που έτσι κι αλλιώς έχει».

Καταλήγοντας, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε σαν Ελλάδα να βρεθεί μία λύση ανακατανομής του βάρους του προσφυγικού ζητήματος σε όλη την Ευρώπη, αυτή είναι η δική μας θέση. Με ένα ευρύ πνεύμα νομίζω μπορούμε να βρούμε τον κοινό ευρωπαϊκό δρόμο κι οφείλουμε σε αυτό να ενισχύσουμε και την προσπάθεια της υπουργού αλλά κι η ίδια να ενισχύσει την προσπάθεια της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό είναι χωρητικότητας 970 ατόμων ενώ μέχρι τώρα φιλοξενούνται περίπου 797 άτομα από Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Βίτσας Σχιστό προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ