Πάνω από 7.500 ανηλίκους φροντίζει η ΑΡΣΙΣ -Ελληνες και προσφυγόπουλα - iefimerida.gr

Πάνω από 7.500 ανηλίκους φροντίζει η ΑΡΣΙΣ -Ελληνες και προσφυγόπουλα

Κέντρα Υποστήριξης Νέων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 7.500 ανήλικοι,'Eλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, δέχονται τη φροντίδα των υπηρεσιών της ΑΡΣΙΣ σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

'Οπως εναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα Κέντρα Υποστήριξης Νέων προσφέρουν ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές και νομικές υπηρεσίες ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του παιδιού, ενώ η Υπηρεσία προστασίας ανηλίκων αιτούντων άσυλο συμπαραστέκεται υλικά, νομικά και ψυχολογικά σε παιδιά που εντοπίζονται στα σημεία πρώτης εισόδου και σε κέντρα προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν πέσει θύματα εμπορίας και ομηρίας».

Παράλληλα, στην ΑΡΣΙΣ, οι ομάδες της Κινητής Μονάδας Κοινωνικής Εργασίας στον Δρόμο (Street Work) φροντίζουν για τον εντοπισμό και την επιτόπια κοινωνική έρευνα ανηλίκων που ζουν κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες στο δρόμο και ο Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας Ανηλίκων στεγάζει παιδιά κι εφήβους, θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης.

Προστατευτικοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας (Safe Zones), τέλος, εντός των χώρων υποδοχής προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών, καλύπτουν βασικές ανάγκες των ανήλικων για ασφάλεια, στέγη, υγειονομική περίθαλψη, ψυχοκοινωνικής και νομική υποστήριξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ