Λάρισα: Υπό κατάληψη, για δεύτερη μέρα, ο ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας - iefimerida.gr

Λάρισα: Υπό κατάληψη, για δεύτερη μέρα, ο ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη μέρα συνεχίζουν την κατάληψή τους, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά στο προσωπικό και ζητώντας εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, διάθεση τουλάχιστον του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων, οδηγιών και Κανονισμού Παροχών & Ασφάλισης για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Αγροτών επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι τα τελευταία δυο χρόνια μόλις 200 υπηρετούντες, πανελλαδικά, καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου ενάμιση εκατομμύριο αγρότες «υπερβάλλοντας καθημερινά εαυτόν, θυσιάζοντας ελεύθερο χρόνο και παραβιάζοντας ωράρια, εξαναγκαζόμενοι από τις εκάστοτε Διοικήσεις σε εργασία τα Σαββατοκύριακα και σε περιστολή αδειών, σε μια σύγχρονη γαλέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με βασικές ελλείψεις στην απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς φύλαξη ,εγκαταλελειμμένοι και εκτεθειμένοι στις απειλές, τη λεκτική βία και την οργή των πολιτών που "απολαμβάνουν" όλο και χειρότερες παροχές και υπηρεσίες».

Σε ό,τι αφορά, συγκεκριμένα, στον ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπηρετούν μόλις 12 υπάλληλοι, για τη διεκπεραίωση 13 αντικειμένων που αφορούν και στους 4 νομούς της Θεσσαλίας. Ενδεικτικό των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι ότι στους εν λόγω 12 υπαλλήλους «αντιστοιχούν 1 εκτυπωτής ,1 φωτοτυπικό μηχάνημα και 1 fax» ενώ, επιπλέον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΚΑ κατάληψη αγρότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ