Μπούτι χοιρινό στο φούρνο για 3 ώρες | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Μπούτι χοιρινό στο φούρνο για 3 ώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το ιδανικό πιάτο του χειμώνα, αλλά και των γιορτών που πλησιάζουν. Δείτε μερικά μυστικά για να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Υλικά

  • Μπούτι χοιρινό 1,5-2 κιλά, με το κόκκαλο
  • 10 πατατούλες τύπου baby
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
Μπούτι χοιρινό στο φούρνο για 3 ώρες | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο ώρα πριν το ψήσετε
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  • Βάλτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης σαν βάση σε ταψάκι ή γάστρα
  • Τοποθετήστε το χοιρινό, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε νερό στο ταψάκι να καλύπτει τα κρεμμύδια
  • Ψήστε για 1 ώρα -Χαμηλώστε στους 180 βαθμούς, προσθέστε λίγο νερό και ψήστε ακόμη 1 ώρα
  • Είναι σημαντικό με ένα πινέλο να απλώνετε παντού στο χοιρινό υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Καθαρίστε τις πατατούλες, βάλτε τις στο ταψάκι (αν ψήνετε σε γάστρα, από δω και πέρα χωρίς καπάκι), προσθέστε λίγο αλάτι και νεράκι και ψήστε ακόμη 1 ώρα
  • Στη διάρκεια αυτής της ώρας, απλώστε υγρά στο κρέας και στις πατάτες, με πινέλο
  • Για όσους δεν τρώνε πατάτες προτείνετε βραστά, βουτυράτα φασολάκια ή μπρόκολο
Μπούτι χοιρινό στο φούρνο για 3 ώρες | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή χοιρινό μπούτι φούρνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ