Πώς θα βρεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια την Black Friday -Τι ώρες πρέπει να ψάξεις - iefimerida.gr

Πώς θα βρεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια την Black Friday -Τι ώρες πρέπει να ψάξεις

Αεροπλάνο με πανί που γράφει Black Friday/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την Black Friday, για την ακρίβεια δύο και όλοι σπεύδουν να ενημερωθούν για τις προσφορές στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Και μπορεί πολλοί να μην συγκινούνται από τις τιμές σε ρούχα, αξεσουάρ και ηλεκτρικά είδη, αλλά ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ταξιδάκι;

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί, λοιπόν, που δεν θα έλεγαν όχι σε μία καλή προσφορά σε αεροπορικά εισιτήρια προς τον αγαπημένο τους προορισμό.

Στοιχεία από προηγούμενες Black Friday

Σύμφωνα με έρευνες που βασίστηκαν στις εκπτώσεις που είχαν αεροπορικές εταιρίες τις προηγούμενες χρονιές, ο προορισμός με την μεγαλύτερη έκπτωση ήταν το Αϊντχόφεν, πόλη της νότιας Ολλανδίας.

Μάλιστα σύμφωνα με την βρετανικά Express, η έκπτωση σε αυτήν την πόλη δεν ήταν τυχαία, καθώς αυτή είναι η «γενέτειρα» μεγάλης εταιρίας με ηλεκτρονικά είδη και μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ολλανδίας με μεγάλη ιστορία (δύο σε ένα).

Σύμφωνα με έρευνες που βασίστηκαν στις εκπτώσεις που είχαν αεροπορικές εταιρίες τις προηγούμενες χρονιές, ο προορισμός με την καλύτερη έκπτωση ήταν το Αϊντχόφεν, πόλη της νότιας Ολλανδίας.

Ο δεύτερος πιο φθηνός προορισμός ήταν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντόρτμουντ και ο τρίτος προορισμός στην κωμόπολη Μπάντεν-Μπάντεν πάλι της Γερμανίας.

Δημοφιλείς προορισμοί που έχουν συνήθως έκπτωση

Ωστόσο σύμφωνα με το Skyscanner ( εταιρία που βρίσκει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια σε όλον τον κόσμο) υπήρχαν και πιο δημοφιλείς προορισμοί με καλή έκπτωση στα αεροπορικά τους εισιτήρια τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με την εταιρία ένας από αυτούς ήταν η Λισαβόνα, η οποία είχε και την μεγαλύτερη έκπτωση στην κατηγορία με τις πιο δημοφιλείς πόλεις.

Δεύτερη πόλη ήταν το Χονγκ Κονγκ και τρίτη το Ντουμπάι.

 Ωστόσο σύμφωνα με το Skyscanner ( εταιρία που βρίσκει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προς όλον τον κόσμο) υπήρχαν και πιο δημοφιλείς προορισμοί με καλή έκπτωση όπως η Λισαβόνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.

Η πιο φθηνή ώρα

Επίσης σύμφωνα με την manager του Skyscanner, Λίζα Τίνταλ, όσοι πέρσι βρήκαν ενδιαφέρουσες προσφορές την Black Friday διαπίστωσαν και μόνοι τους πως την καλύτερη έκπτωση την είχαν οι πτήσεις που έφευγαν στις δύο το μεσημέρι (14:00).

«Παρόλο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε φέτος ακριβείς προσφορές για την Black Friday,οι ταξιδιώτες καλό θα ήταν να έχουν μία ευελιξία ως προς τις ημερομηνίες που θα κλείσουν και να μην πουν όχι σε ένα ταξίδι είτε εντός είτε εκτός της χώρας τους. Να είναι δηλαδή πιο ανοιχτόμυαλοι και να μην ψάξουν συγκεκριμένη χώρα ή προορισμό», ανέφερε η manager του Skyscanner.

Τι ετοιμάζει φέτος η Skyscanner για την Black Friday

Οσο για το πως έχει οργανωθεί η ίδια η εταιρία για την Black Friday, όσοι την συμβουλεύονται συνεχώς θα πρέπει να γνωρίζουν πως στις 23 Νοεμβρίου θα δώσει στην δημοσιότητα μία σελίδα που θα δείχνει τις μεγαλύτερες προσφορές για την Black Friday.

«Θα ενημερώνουμε την σελίδα μας μόλις οι αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν τις προσφορές τους, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αξίζει, λοιπόν, εκείνη την ημέρα να είστε μονίμως stand by» ανέφερε η Λίζα.

Ποια είναι η φθηνότερη μέρα για να ταξιδέψεις τα Χριστούγεννα (και ποια η ακριβότερη)

Η φθηνότερη μέρα, λοιπόν, για να ταξιδέψεις στις γιορτές είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς τότε μπορείς να εξοικονομήσεις ακόμη και 19% της αρχικής τιμής σε σύγκριση με άλλες μέρες στις γιορτές. Η ακριβότερη το Σαββατο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή 22 Δεκεμβρίου.

Πέρα από την Black Friday, μία ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ποια μέρα στις γιορτές θα βρεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια.

Η φθηνότερη μέρα, λοιπόν, για να ταξιδέψεις στις γιορτές είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς τότε μπορείς να εξοικονομήσεις ακόμη και 19% της αρχικής τιμής σε σύγκριση με άλλες μέρες στις γιορτές.

Από την άλλη, η πιο ακριβή μέρα για να ταξιδέψει κανείς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου είναι το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή 22 Δεκεμβρίου.

Η ημέρα αυτή έχει περισσότερη κινητικότητα από οποιαδήποτε άλλη του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Black Friday αεροπορικά εισιτήρια SKYSCANNER
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ