Κύπρος: Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων - iefimerida.gr

Κύπρος: Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων

«Δεν γίνεται η Κύπρος να συνεχίσει να τελεί υπό κηδεμονία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση δεν συζήτησε, ούτε έθεσε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να αποκλείεται οτιδήποτε εκ προοιμίου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Προδρόμου επισήμανε πως το κριτήριο είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας και σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να αποκλείεται το οτιδήποτε.
Ο κ. Προδρόμου, απηχώντας δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε, επίσης, ότι αυτό που προέχει είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με διατήρηση των εγγυήσεων και παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων.

«Δεν γίνεται η Κύπρος να συνεχίσει να τελεί υπό κηδεμονία», ανέφερε και υπενθύμισε ότι υπήρξαν προτάσεις από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για αξιοποίηση των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα νέο σύστημα ασφάλειας.
«Πρέπει να αποφεύγουμε να είμαστε δογματικοί εις βάρος των συμφερόντων της Κύπρου […]

Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να διατηρήσει τη μέγγενη της 'Αγκυρας πάνω από το νησί», ανέφερε και επανέλαβε πως ότι η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, δεν αποκλείουν την όποια επιλογή, που θα απαλλάξει τη χώρα από το υφιστάμενο παρωχημένο σύστημα εγγυήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ