Εμιλυ Λουίζoυ: Η 23χρονη σκηνοθέτις και ηθοποιός που έγινε talk of the town στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Εμιλυ Λουίζoυ: Η 23χρονη σκηνοθέτις και ηθοποιός που έγινε talk of the town στο Λονδίνο

Η παράσταση της Έμιλυ Λουϊζίδου έγινε sold out στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε στο Λονδίνο η παράσταση «TROY – Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία της Έμιλυς Λουίζου, που έλαβε εξαιρετικές κριτικές ενώ ήταν sold out.

Το TROY (Τρώας) έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στο Camden του Λονδίνου -ανήμερα των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσµίου Πολέµου- και η ημερομηνία αυτή δεν ήταν τυχαία. Το έργο του Δηµητριάδη χρησιμοποιεί τον Τρωικό Πόλεμο σαν σύμβολο, για να μιλήσει για τον πόλεμο, ως καταστροφική και ασταμάτητη μηχανή ανά τους αιώνες.

Το TROY (Τρώας) έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στο Camden του Λονδίνου

«Ενα μεγάλο έργο εξαιρετικά σκηνοθετημένο και παιγμένο»

Η παράσταση της Έµιλυς Λουίζου έγινε αμέσως sold out και έκλεψε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών που μίλησαν µε διθυραμβικά σχόλια για «ένα μεγάλο έργο εξαιρετικά σκηνοθετημένο και παιγμένο» (PlaysToSee.com).
Η νεαρή σκηνοθέτις επελέγη για να ανεβάσει την πρεμιέρα του έργου στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ στην αγγλική πρωτεύουσα.

Παράσταση με μουσική, ένα βιολί, ένα ακορντεόν και ένα βιολοντσέλο

Η παράσταση ξεχώρισε και λόγω της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του ανερχόμενου Άγγλου συνθέτη David Denyer, παιγμένη ζωντανά µε ένα βιολί, ένα ακορντεόν και ένα βιολοντσέλο από τις τρεις ηθοποιούς-μουσικούς, που σαν ένας σύγχρονος χορός από φωνές και όργανα, έφεραν στη ζωή µια διαφορετική εκδοχή των πεσόντων της Τροίας.

Έµιλυ Λουΐζου

Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο

Η 23χρονη Έµιλυ Λουίζου μόλις τελείωσε τις σπουδές της πάνω στη Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Λονδίνου όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια.
Έχει σκηνοθετήσει από Βάκχες του Ευριπίδη, μέχρι Ιονέσκο και Sarah Kane, και ειδικεύεται σε non-traditional και site-specific παραστάσεις. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης δίπλα σε βραβευµένους σκηνοθέτες της Αγγλίας, και τα έργα της έχουν παιχτεί σε θέατρα του West End, ρεγάλα φεστιβάλ, καθώς και στο Βρετανικό Μουσείο.
Για το «TROY», η Έµιλυ έλαβε ειδική επιχορήγηση από την αγγλική κυβέρνηση (Arts Council England) που υποστήριξε την παράστασή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ