Χρυσόστομος: Η συμφωνία «κάηκε» με τις 10.000 προσλήψεις του Τζανακόπουλου - iefimerida.gr

Χρυσόστομος: Η συμφωνία «κάηκε» με τις 10.000 προσλήψεις του Τζανακόπουλου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιερώνυμος με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία:  George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά ορισμένων ιεραρχών-«επίδοξων διαδόχων» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, με αφορμή την αντιπαράθεση για τις αλλαγές στη σχέση Κράτους - Εκκλησίας στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε βολές και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα», δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου. «Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής... Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα», τόνισε.

«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται», σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους έκαναν πλάνο», είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και "κρέμασε στα μανταλάκια" 10.000 κληρικούς».

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Οι απόψεις του Δωδώνης Χρυσοστόμου απηχούν εν πολλοίς την ενόχληση της Αρχιεπισκοπής, η οποία επισημαίνει, με τη σειρά της, ότι ζημίωσε τη συμφωνία Ιερωνύμου - Τσίπρα η βιαστική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει 10.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Κύκλοι της Εκκλησίας ανέφεραν ότι η βιαστική αυτή ανακοίνωση ώθησε στα άκρα τους κληρικούς, αλλά και την αντιπολίτευση, η οποία έσπευσε να καταγγείλει συναλλαγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ