Στερεά Ελλάδα: «Ξήλωσαν» 146 μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ - iefimerida.gr

Στερεά Ελλάδα: «Ξήλωσαν» 146 μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ / Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χρυσές» δουλειές έκανε η σπείρα που δρούσε, αρπάζοντας μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας αλλά και των Ερυθρών Αττικής.

Σύμφωνα με το τμήμα Ασφαλείας Θηβών, η τελευταία λεία της οργάνωσης ήταν 71 μετασχηματιστές. Παρά ταύτα, φαίνεται ότι πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα που τον Νοέμβριο του 2017 είχε «ξηλώσει» 75 ακόμη μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ από τις ίδιες περιοχές.

Για την υπόθεση, τότε, είχαν συλληφθεί δυο άτομα, ενώ πλέον ταυτοποιήθηκαν τρεις συνεργοί τους. Το τμήμα Ασφαλείας Θηβών εκτιμά ότι η ζημιά που υπέστη ο οργανισμός -με την κλοπή των 71 μετασχηματιστών- ανέρχεται στις 232.493 ευρώ. Η συνολική ζημία, ωστόσο, ξεπερνά τις 730.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι κλοπές είχαν γίνει από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ακραίφνιο, Ασωπία, Βάγια, Νεοχώρι, Ελλοπία, Θεσπιές, Θήβα, Κάστρο, Κόκκινο, Λουτούφι, Μουρίκι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο) και των Ερυθρών Αττικής.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στερεά Ελλάδα ΔΕΔΔΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ