Υπερηχογράφο στους Έλληνες «Γιατρούς του Κόσμου» δώρισε η Siemens - iefimerida.gr

Υπερηχογράφο στους Έλληνες «Γιατρούς του Κόσμου» δώρισε η Siemens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν ολοκαίνουριο υπερηχογράφο δώρισε η Siemens στο Ελληνικό παράρτημα των «Γιατρών του Κόσμου» στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας του Τομέα Υγείας της Siemens με τη ΜΚΟ

Στο πλαίσιο του διεθνούς αυτού προγράμματος, η Siemens σύμφωνα με το iatronet.gr παραχώρησε σε επτά προγράμματα των «Γιατρών του Κόσμου» από έναν υπερηχογράφο για κάθε πενήντα που πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2011.

«Οι Γιατροί του Κόσμου» δραστηριοποιούνται σε 356 προγράμματα που τρέχουν σε 78 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας, αλλά και μακροχρόνιας υποστήριξης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Έχοντας καταγράψει την ανάγκη για υπερηχογράφους σε διάφορα μέρη, οι «Γιατροί του Κόσμου» και η Siemens κατέληξαν σε μία λίστα με τα προγράμματα στα οποία έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα.

Ανάμεσα στα επιλεγμένα προγράμματα ήταν τα Ανοιχτά Πολυϊατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» στην Αττική, τα οποία λειτουργούν ως κέντρα στήριξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το πρώτο Ανοιχτό Πολυϊατρείο λειτούργησε στην Αθήνα το 1997, ενώ το πιο καινούριο λειτουργεί στο Πέραμα από το 2010. Τα κέντρα αυτά παρέχουν βοήθεια σε μετανάστες, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, διακρίσεων και έλλειψης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 16.000 άνθρωποι ετησίως δέχονται ιατρική και ψυχολογική βοήθεια στα Κέντρα των 'Γιατρών του Κόσμου' στην Αττική, γεγονός που δημιουργεί ανάγκες που δύσκολα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Η δωρεά του νέου υπερηχογράφου της Siemens αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά το έργο της οργάνωσης. Παράλληλα με τη δωρεά, η εταιρεία έχει αναλάβει και την εκπαίδευση των γιατρών της ΜΚΟ που θα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα.

Εκτός από το Ελληνικό παράρτημα των «Γιατρών του Κόσμου» η Siemens θα συνδράμει κέντρα στήριξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της οργάνωσης στην Ουκρανία, τη Γαλλία, την Τυνησία, την Καμπότζη και την Αγγλία, ενώ ακόμη θα υποστηρίξει και το κέντρο εκπαίδευσης των 'Γιατρών του Κόσμου' στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ