«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Μετωπική για Σημίτη και συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους με φόντο τις κάλπες - iefimerida.gr

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Μετωπική για Σημίτη και συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους με φόντο τις κάλπες

Φωτογραφία Εurokinissi

Με δηλητηριώδεις εκφράσεις και ανταλλαγή «πυρών» εκατέρωθεν συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής στον δημόσιο διάλογο. Αυτή τη φορά με αφορμή τους λογαριασμούς Σημίτη και το μισθολογικό των κληρικών.

Στον δρόμο προς τις κάλπες οι υψηλοί τόνοι συνιστούν πια μόνιμο στοιχείο της αντιπαράθεσης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από το ΚΙΝΑΛ. Με πρώτη και κύρια στόχευση να αλιεύσει ψηφοφόρους από τον χώρο του Κέντρου. Εξου τα συνεχή «ανοίγματα» του Αλέξη Τσίπρα (εντός και εκτός συνόρων) και οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «κλείνουν το μάτι» στη βάση του ΚΙΝΑΛ επιθυμώντας το διεμβολισμό αυτής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία διαπιστώνει ότι τα περιθώρια του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του εξαντλούνται και κατά συνέπεια στρέφεται αλλού.

Οσμή σκανδάλων υπαινίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Περίοπτη θέση στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει η «σκανδαλολογία», ενώ καταδεικνύεται ότι η απόφαση να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη δεν θα μείνει αναξιοποίητη από το κυβερνών κόμμα.

Οι ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για το κράτος και την κυβέρνηση «εκθέτουν επαρκώς τον πρώην πρωθυπουργό» είπε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης. Και...κάρφωσε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει μια στάση αυτοκριτικής για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όχι να απαντά με ευφυολογήματα.

Οργισμένη απάντηση από Χαριλάου Τρικούπη

Στο μεταξύ, φανερά ενοχλημένοι και συνάμα εκνευρισμένοι, στο Κίνημα Αλλαγής μιλούν για προσπάθειες της κυβέρνησης να αναβιώσουν το «βρώμικο ΄89» με ένα αντίστοιχο 2019 και επιχειρώντας να αποκαλύψουν την τακτική Τσίπρα υπογραμμίζουν ότι οι πολίτες κατανοούν ότι ο πρωθυπουργός δεν εξαπολύει επίθεση στη δημοκρατική παράταξη, αλλά στα συμφέροντα της χώρας, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά, από την κατάρρευση που έρχεται.

Στα... χαρακώματα και για την εκκλησία

Διάσταση απόψεων, τέλος, ανάμεσα στα δύο κόμματα καταγράφεται και στο θέμα της συμφωνίας εκκλησίας-κράτους με αφορμή την πρόθεση Τσίπρα να φέρει στη Βουλή νόμο που θα θέτει εκτός δημοσίου τους μισθούς των κληρικών. Την εκτίμησή του ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα προχωρήσει εξέφρασε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σφοδρή ήταν η κριτική του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με τον Παύλο Χρηστίδη να κάνει λόγο (News24/7) για προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διχάσει κοινότητες για λόγους πολιτικού οφέλους, επαναλαμβάνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν τον εμπιστεύεται ότι μπορεί να φέρει σε πέρας μια τέτοια συμφωνία που όπως είπε θα δημιουργήσει σε βάθος νομικά προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ