Συνάντηση Γκουτέρες-Τσαβούσογλου για την υπόθεση Κασόγκι - iefimerida.gr

Συνάντηση Γκουτέρες-Τσαβούσογλου για την υπόθεση Κασόγκι

Υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι (Φωτογραφία: AP Photo/Emrah Gurel)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για την υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντούρατζιτς.

«Συζήτησαν για την Υεμένη, τη Συρία, την Κύπρο, καθώς και για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ντούρατζιτς, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την πιθανότητα διεξαγωγής έρευνας του ΟΗΕ για την υπόθεση, πρόσθεσε: «Δεν λάβαμε κανένα επίσημο αίτημα από την τουρκική πλευρά».

Μετά τη συνάντηση με τον Γκουτέρες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ερώτηση αν ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, είπε: «Συζητήσαμε όλες τις πτυχές του ζητήματος αυτού».

Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ρον Ουάιντεν με δήλωση του στο Reuters ζήτησε από τους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να δώσουν στη δημοσιότητα σύνοψη των ευρημάτων από τη δολοφονία Κασόγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ