Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ στην Ουγγαρία για τον Γκρουέφσκι -Ζητά την έκδοσή του - iefimerida.gr

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ στην Ουγγαρία για τον Γκρουέφσκι -Ζητά την έκδοσή του

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Ουγγαρίας στα Σκόπια, για την υπόθεση του Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διέφυγε στη Βουδαπέστη και έχει κάνει αίτημα για άσυλο. Τα Σκόπια ζήτησαν την άμεση απόρριψη του αιτήματος και την έκδοση Γκρουέφσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισημαίνει ότι στο διάβημα εκφράστηκε η ελπίδα ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει στο πνεύμα των καλών διμερών σχέσεων και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών που αφορούν τη λειτουργία του κράτους δικαίου και στο πλαίσιο αυτό θα απορρίψει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση την αίτηση για χορήγηση ασύλου στον καταδικασθέντα και φυγόδικο Νικόλα Γκρούεφσκι και θα τον εκδώσει στην ΠΓΔΜ, με σκοπό την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των άλλων δικαστικών υποθέσεων εις βάρος του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ