Συνεδριάζει την Τρίτη το ΕΣΡ για την ρατσιστική φράση Τσουκαλά για Αντετοκούνμπο - iefimerida.gr

Συνεδριάζει την Τρίτη το ΕΣΡ για την ρατσιστική φράση Τσουκαλά για Αντετοκούνμπο

Ο Τάκης Τσουκαλάς στην εκπομπή των φιλάθλων του Ολυμπιακού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο της ακρόασης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παίρνει η τηλεοπτική ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά προς τον Θανάση Αντετοκούνμπο πριν περίπου 10 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ» (πρώην EXTRA CHANNEL, πρώην ZOOM, πρώην Body in Balance, ρώην Shop tv, πρώην STV) Ν. Αττικής που λειτουργεί η εταιρία με την επωνυμία «STAR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε» θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις αύριο Τρίτη (12:00) σχετικά με ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στην προσβολή τιμής και αξιοπρέπειας καλαθοσφαιριστή (Θανάσης Αντετοκούνμπο) από μειωτικό σχόλιο παρουσιαστή (Τάκης Τσουκαλάς) - αναφορά με περιεχόμενο που μπορεί να ενθαρρύνει δυσμενείς διακρίσεις στη βάση της φυλής και της εθνικότητας, στο άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος και άρθρο 2 παρ. 1 του Π. Δ/τος 77/2003- παραβίαση υποχρέωσης προβολής ποιοτικού προγράμματος (εκπομπή «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ», 9.11.2018).

Θυμίζουμε ότι στον σταθμό στον οποίο εμφανίζεται ο Τάκης Τσουκαλάς μετά το μπασκετικό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την Euroleague αναφερόμενος στον παίχτη του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο είχε πει κατά λέξει: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΡ Τάκης Τσουκαλάς Αντετοκούνμπο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ