Kίνδυνος διακοπής ρεύματος για τους πρώην πελάτες των Energa & Hellas Power - iefimerida.gr

Kίνδυνος διακοπής ρεύματος για τους πρώην πελάτες των Energa & Hellas Power

Kίνδυνος διακοπής ρεύματος για τους πρώην πελάτες των Energa & Hellas Power
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης και οι μεγάλοι μη οικιακοί καταναλωτές χαμηλής τάσης που ήταν πελάτες της Hellas Power ή της Energa και δεν έχουν ακόμα επιλέξει νέο προμηθευτή, κίνδυνο τον οποίο, αντίθετα, δεν αντιμετωπίζουν οι οικιακοί καταναλωτές.

Η ΡΑΕ υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση ότι η προθεσμία για την επιλογή προμηθευτή λήγει στις 24 Απριλίου, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη διακοπή δραστηριοποίησης των δύο εταιριών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τον Ιανουάριο, το σύνολο των πελατών της Hellas Power και της Energa επέστρεψαν στη ΔΕΗ προκειμένου να μη διακοπεί η ηλεκτροδότησή τους. Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η πλειοψηφία των 200.000 περίπου πελατών δεν έχουν ακόμη επιλέξει προμηθευτή.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στους μεγάλους μη οικιακούς καταναλωτές χαμηλής τάσης περιλαμβάνονται όσοι έχουν ισχύ παροχής άνω των 25 κιλοβολταμπέρ.

Η ΡΑΕ καλεί επίσης τη ΔΕΗ, λόγω της κρισιμότητας του θέματος όπως αναφέρει, να ενημερώσει άμεσα, με εξατομικευμένες επιστολές, τους καταναλωτές που κινδυνεύουν με διακοπή σχετικά με την υποχρέωσή τους να επιλέξουν προμηθευτή το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας παροχής της Υπηρεσίας Τελευταίου Καταφυγίου, δηλαδή την 24/4/2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ