Τι γεύση έχουν οι ψητοί γρύλοι; -Ρεπόρτερ του BBC δοκίμασε και περιγράφει - iefimerida.gr

Τι γεύση έχουν οι ψητοί γρύλοι; -Ρεπόρτερ του BBC δοκίμασε και περιγράφει

Σούπερ μάρκετ στη Βρετανία πουλά βρώσιμα έντομα/ Φωτογραφία αρχείου: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, σούπερ μάρκετ στη Βρετανία άρχισε να πουλά βρώσιμα έντομα. Στο BBC αποφάσισαν να δοκιμάσουν αυτό το ασυνήθιστο σνακ, από ψητούς γρύλους. Η Μπέκι Μόρτον ήταν η... άτυχη και δεν ενθουσιάστηκε.

Η ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου άνοιξε ένα σακουλάκι με ψητούς γρύλους, δοκίμασε και περιέγραψε την εμπειρία της.

«Την ώρα που έβαζα το χέρι μου σε ένα σακουλάκι με γρύλους, με τα μικροσκοπικά μάτια και πόδια τους, η ιδέα να καταλήξουν στο στόμα μου, μου προκάλεσε κάποια αναγούλα.

Αλλά η πρώτη μπουκιά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Λίγο στεγνό και άνοστο, αλλά τουλάχιστον δεν κόλλησε φτερό στον λαιμό μου. Τα καρυκεύματα μπάρμπεκιου επικάλυψαν κάθε άλλη γεύση, αν και άφηνε μια πικρή γεύση.

Ο κατασκευαστής το διαφημίζει ως καλύτερο από το σνακ χοιρινής πέτσας και πιο συναρπαστικό από τσιπς, όμως, δεν είμαι πεπεισμένη ότι είναι τόσο νόστιμο.

Ηταν τραγανό, αλλά έμοιαζε λίγο με πριονίδι και μύριζε κάπως σαν γατοτροφή. Ηταν λίγο δύσκολο να ξεχάσω το γεγονός ότι σίγουρα έμοιαζε με γρύλο. Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχα καμία επιθυμία να τελειώσω το σακουλάκι. Η εταιρεία συστήνει τους γρύλους και ως γαρνιτούρα για ντουντλς, σούπες και σαλάτες. Μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να λειτουργήσει ως τραγανή γαρνιτούρα σε ένα πιάτο, αλλά μόνο του δεν είναι τόσο συναρπαστικό.

Για 1,5 λίρα για μόλις 12 γραμμάρια, νιώθω λίγο εξαπατημένη αγοράζοντάς το, αν και η εταιρεία λέει ότι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ότι έχει περισσότερη πρωτεΐνη από ότι το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το χοιρινό, όπως και σίδηρο και ασβέστιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γρύλοι έντομα Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ