«General Electric»: Με χρεοκοπία κινδυνεύει η πάλαι ποτέ ισχυρότερη εταιρεία των ΗΠΑ - iefimerida.gr

«General Electric»: Με χρεοκοπία κινδυνεύει η πάλαι ποτέ ισχυρότερη εταιρεία των ΗΠΑ

Με το φάσμα της χρεοκοπίας αντιμέτωπος ο αμερικανικός κολοσσός «General Electric» -Φωτογραφία: AP Photo/Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπη ακόμη και με το φάσμα της χρεοκοπίας είναι η πάλαι ποτέ ισχυρότερη εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, η General Electric, υπό το βάρος ενός κολοσσιαίου χρέους ύψους 115 δισ. δολαρίων, αλλά και της διαρκούς υποβάθμισης των ομολόγων που έχει εκδώσει, τα οποία πλέον διαπραγματεύονται σα να βρίσκονται ήδη στην κατηγορία «σκουπίδια».

Η χρηματιστηριακή αξία της GE έχει υποχωρήσει κάτω από τα 70 δισ. δολάρια έναντι 145 δισ. ευρώ που ήταν λίγους μήνες πριν και 300 δισ. δολάρια λιγότερα από το 2005 όταν ήταν ακόμα η αμερικανική εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται να εμφανίζει ζημίες ύψους 22 δισ. δολαρίων αλλά και έλλειμμα 6 δισ. δολαρίων στα αποθεματικά για την κάλυψη των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων. Διαβάστε στον economistas.gr για τις προσπάθειες διάσωσης της εταιρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «General Electric» Χρεοκοπία εταιρεία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ