Εθνικιστές διαδήλωσαν στα Σκόπια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών [βίντεο] - iefimerida.gr

Εθνικιστές διαδήλωσαν στα Σκόπια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών [βίντεο]

Μερικές χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ζάεφ (Φωτογραφία: ΥοuTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ζάεφ μερικές χιλιάδες οπαδοί του κινήματος «μποϊκοτάζ» διαδήλωσαν στα Σκόπια ατά της συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Αψηφώντας το κρύο και τη βροχή οι διαδηλωτές -μέλη στην πλειονότητά τους εθνικιστικών οργανώσεων και συνδέσμων - συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Βουλής της ΠΓΔΜ κρατώντας στα χέρια πανό και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνα και σχηματίζοντας τις λέξεις «Προδοσία» και «Παραίτηση» στον τοίχο του κοινοβουλίου με ακτίνες λέιζερ.

Κύριο αίτημά τους να σταματήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Ζητάμε τη διάλυση του κοινοβουλίου που έχασε τη νομιμότητά του και να καθοριστεί ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών », τόνισε ο Τόντορ Πέτροφ, πρόεδρος

του «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η αστυνομία έστησε μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους για να εμποδίσει την άφιξη στα Σκόπια δεκάδων οχημάτων από επαρχιακές πόλεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ