Άννα Νταλάρα: «Για μια προοδευτική επανεκκίνηση» - iefimerida.gr

Άννα Νταλάρα: «Για μια προοδευτική επανεκκίνηση»

Άννα Νταλάρα: «Για μια Προοδευτική επανεκκίνηση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το πολιτικό μέλλον της χώρας μιλάει η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στην Β' Αθήνας, Άννα Νταλάρα, η οποία σε άρθρο της, τονίζει πως το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, είναι το ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

«Είναι δεδομένο ότι το πολιτικό μας σύστημα και γενικότερα η κοινωνία μας δεν έχει ανέκαθεν κουλτούρα συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας.

Η μικρή εμπειρία που έχουμε από το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες δεν μπορεί να στηριχθούν αποκλειστικά και μόνο σε ένα άθροισμα πολιτικών δυνάμεων που έχουν μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την πολιτική εξόντωση του εχθρού.

Απαιτείται πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, αλλά και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση μέσω των σχετικών αλλαγών στον εκλογικό νόμο.

Το βέβαιο είναι ότι η κρίση προσφέρει την ευκαιρία να συμπράξουμε στην αλλαγή των συσχετισμών γιατί η χώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει ανάγκη από ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις προς μια προοδευτικότερη κατεύθυνση,

Απέναντι στην καταστροφική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας περί αυτοδυναμίας, διαφορετικά αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να κερδίσει την αυτοδυναμία, οι προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις οφείλουν να απαντήσουν.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και έχει άμεση σχέση με την πορεία της χώρας και των πολιτών για τις επόμενες δεκαετίες.

Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την ψήφο των πολιτών και η ψήφος του έχει και θα έχει για εμάς βαρύνουσα σημασία. Ο λαός αποφασίζει και πρέπει να αποφασίσει ώριμα, σοφά.

Να πει με καθαρό τρόπο τι θέλει και επί της ουσίας από ποιες πολιτικές δυνάμεις θέλει να κυβερνηθεί. Και αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα καταγράφουν μια κυρίαρχη τάση που υπάρχει μεταξύ των πολιτών που ερωτώνται κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Μάλιστα ισχυρή είναι η άποψη υπέρ μιας προγραμματικής σύγκλισης της Κεντροαριστεράς, στη βάση μιας ουσιαστικής προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Δυνάμεις τόσο στην κοινωνία, όσο και στην πολιτική υπάρχουν. Ιδέες έχουν κατατεθεί και μπορούν να κωδικοποιηθούν περαιτέρω στη βάση μια προοδευτικής επανεκκίνησης της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη για τη νίκη και την πρωτιά. Πιστεύω όμως ότι παράλληλα πρέπει να αποσαφηνίσουμε αν όχι να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου τη θέση μας υπέρ μια πολιτικής και προγραμματικής σύγκλισης εκείνων των προοδευτικών δυνάμεων που επιθυμούν η χώρα να πάει μπροστά στο πλαίσιο μιας συμμαχίας υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης».

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ