Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας - Αιχμές κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας - Αιχμές κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ιωάννης Τσιάλτας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παραίτηση με αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλε στον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ, ο κ. Τσιάλτας επικεντρώνει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση «στην αδυναμία ή μάλλον στην αδιαφορία του ΥΠΑΑΤ να εξασφαλίσει την λειτουργία του φορέα, καθώς και στην διαφαινόμενη βούληση να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας».

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή, σύμφωνα με όσο αναφέρονται στην επιστολή του, έπαιξαν και οι εξελισσόμενοι σχεδιασμοί άλλων υπουργείων να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και την εμφανή αδιαφορία της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιωάννης ΤΣιάλτας ΕΦΕΤ παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ