Πτωτικό άνοιγμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών -Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές - iefimerida.gr

Πτωτικό άνοιγμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών -Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Το Χρηματιστήριο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 623,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,42%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,98%) και της Eurobank(+0,91%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines(-2,06%) και της Πειραιώς (-1,95%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,65%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,06%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,87%).

Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 23 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Τζιαρκιάν+28,00% και Ειδησεοφωνική +7,14%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -3,24% και Τεχνική Ολυμπιακή -2,69%.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενίσχυσαν τις μετοχές εξόρυξης και τεχνολογίας.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών είχαν τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον κλάδο των πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 1,2% και τις μετοχές κατασκευών και υλικών κατασκευής κατά 1%.

Η τιμή του χαλκού στο Λονδίνο αυξήθηκε αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ίσως να μην επιβάλει περαιτέρω δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, αλλά η άνοδος ήταν περιορισμένη εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομιών στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, ύστερα από τρεις συνεχείς ημέρες απωλειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ