Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας - iefimerida.gr

Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο υπουργείο Εργασίας εισέβαλαν λίγιο πριν τις 10:00, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και κατευθύνονται προς το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου.

Η κινητοποιηση των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιείται στον απόηχο ενός ακόμα εργατικού δυστυχήματος με θύμα οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου την Παρασκευή στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, αλλά και αντίστοιχο περιστατικό με εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο.

Αιτία των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια, καθώς και ο κακοσυντηρημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Λίγο μετά τις 11, τελικά, πραγματοποίησε συνάντηση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης, με εκπροσώπους της ΟΠΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 0
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 1
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 2

Απόφαση για λουκέτο στα γκαράζ καθαριότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αποφάσισε τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Και αυτό «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπ. Εργασίας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αποφάσισε τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018
Στο υπουργείο Εργασίας εισέβαλαν λίγιο πριν τις 10:00, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για τα εργατικά δυστυχήματα και τις απώλειες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 7
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 8
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 9
Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ υπουργείο Εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ