Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχτηκαν οι Βρετανοί την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχτηκαν οι Βρετανοί την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη στο Λονδίνο

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν χρειάστηκε να ξέρω ελληνικά για να καταλάβω ότι έκαναν σωστή δουλειά!».

Με αυτά τα λόγια ο Βρετανικός Τύπος υποδέχτηκε στο Hellenic Centre του Λονδίνου την παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής.
Η παράσταση γνώρισε την αποθέωση και από τον Βρετανικό Τύπο.

Η ελληνική εκδοχή του διάσημου σε όλο τον κόσμο «Every Brilliant Thing» των Ντάνκαν Μακμίλαν & Τζόνι Ντόναχο, ενθουσίασε το βρετανικό και ελληνικό κοινό που κατέκλυσε και τις τρεις μέρες το Hellenic Centre, καθώς και τους ίδιους τους βρετανούς συγγραφείς οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και για πρώτη φορά το έργο τους σε άλλη γλώσσα, πότε χαμογελώντας και πότε ξεσπώντας σε δυνατά γέλια, ενώ συγκινημένοι αγκαλιάστηκαν μετά το τελευταίο χειροκρότημα.
Στις ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό που ακολούθησαν μετά το τέλος των παραστάσεων παρουσία της σκηνοθέτιδας Ιόλης Ανδρεάδη και της ηθοποιού Μελίνας Θεοχαρίδου, οι διάσημοι συγγραφείς μεταξύ άλλων είπαν

«Μελίνα είσαι εκπληκτική. Δεν πρέπει να σταματήσεις. Πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις αυτό το έργο. Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν υπέροχο. Κάνατε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνετε. Το κάνατε δικό σας. Αυτή είναι η μόνη ξένη παραγωγή του έργου που έχουμε δει από τις 37 που έχουν παρουσιαστεί ανά τον κόσμο και πραγματικά αυτή η προσαρμογή - παράσταση ήταν ό,τι έπρεπε.»

Επίσης, εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα που το κοινό τραγουδούσε μαζί με την Μελίνα την «Σερενάτα» της Αρλέτας, και είπαν ότι ήθελαν κι εκείνοι να βάλουν μια τέτοια στιγμή στην παράσταση, όπου ηθοποιός και κοινό τραγουδάνε όλοι μαζί, αλλά δεν πίστευαν ότι το αγγλικό κοινό θα ακολουθούσε. Τέλος, όταν αναφέρθηκε ότι η ελληνική παράσταση σε όποια πόλη ταξιδεύει για να παιχτεί βάζει και τοπικές αναφορές στα ‘Υπέροχα Πράγματα’ της λίστας, οι βρετανοί συγγραφείς είπαν ότι θα έπρεπε και οι ίδιοι να το είχαν κάνει αυτό στο δικό τους ανέβασμα.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου στο The Hellenic Centre του Λονδίνου και ήταν μια παραγωγή της OliviosK Παραγωγές  σε συνεργασία με το The Hellenic Centre για τις παραστάσεις στο Λονδίνο

Ακολουθεί το απόσπασμα της εξαιρετικής κριτικής που γράφτηκε για την παράσταση από τον βρετανό κριτικό Howard Loxton στο «The British Theatre Guide».

«Με τη Μελίνα Θεοχαρίδου το έργο είναι σε καλά χέρια. Η ίδια αναπτύσσει μια εξαιρετική σχέση με το κοινό και υποδηλώνει ανεπαίσθητα την εξέλιξη της ηρωίδας που υποδύεται από επτάχρονη, σε έφηβο, σε ενήλικα. Σε ένα χώρο όπου το κοινό μπορεί μερικές φορές να φαίνεται πολύ «επίσημο», η Μελίνα δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα, με ζεστασιά, διευκολύνοντας τη ζωντανή συμμετοχή του κόσμου στην παράσταση. Παίζει με συναίσθημα αλλά χωρίς συναισθηματικότητα. Έχει μια ενέργεια που ποτέ δεν πέφτει και παρά το τραγικό περιεχόμενο της ιστορίας της, το κάνει όλο αυτό να μετατρέπεται σε μια ζωντανή, χαρούμενη εμπειρία που καταλήγει να είναι και πολύ αστεία.

Το Every Brilliant Thing των Duncan Macmillan & Jonny Donahoe είναι ένα έργο που από τη φύση του πρέπει να ταυτίζεται με το εκάστοτε κοινό του. O κατάλογος του ενός εκατομμυρίου υπέροχων πραγμάτων είναι πολύ συγκεκριμένος και οι προσαρμογείς του έργου στην ελληνική πραγματικότητα, Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης τα άλλαξαν σχεδόν όλα προφανώς για να ταιριάζουν στο ελληνικό ακροατήριο. Ε, λοιπόν, δεν χρειάστηκε να ξέρω ελληνικά για να καταλάβω ότι έκαναν σωστή δουλειά. Αρκεί να δείτε την αντίδραση του κόσμου όταν παρακολουθεί την παράσταση!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ