Χιονισμένο τοπίο η Ελλάδα -Πού χιόνισε, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιονισμένο τοπίο η Ελλάδα -Πού χιόνισε, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες [εικόνες]

Χιόνι στα Τρίκαλα/ Φωτογραφία:trikalaola.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές στην Ελλάδα και κυρίως αυτές που είναι σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει να «σαρώνει» την χώρα.

Συγκεκριμένα τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Ναυπακτία και Ευρυτανία, σε πολλές περιοχές της ορεινής Στερεάς, στα ορεινά της Θεσσαλίας, στο Πήλιο, στα Γρεβενά, στην Καστορία και στην Φλώρινα.

Στα λευκά «ντύθηκαν» επίσης ΚΑΙ ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα.

Χιονοδρομικό Ζήρειας

Πολύ χιόνι έπεσε και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και στα Περτουλιώτικα λιβάδια,καθώς εκεί το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας τουλάχιστον χτες, Κυριακή, δούλευαν ασταμάτητα, για να μείνει ανοιχτό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Το έστρωσε για τα καλά στο Χιονοδρομικό Ζήρειας

Που χρειάζονται αλυσίδες

Ηδη μάλιστα αρκετοί οδηγοί κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία έβγαλαν τις αντιολισθητικές τους αλυσίδες, ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τον νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, αλλά και στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων στο Κιλκίς.

Στον δρόμο προς το Μαίναλο Αρκαδίας.

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, όπου η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα είναι υποχρεωτική τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Παράλληλα, από χτες τουλάχιστον 20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό.

Εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια 30 άνθρωποι σε καταφύγιο στην Πτολεμαΐδα

Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Μακεδονία είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περίπου 30 άτομα λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Κυριακής στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βλάστη.

Χιονι και στην Βασιλίτσα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η εν λόγω ομάδα είχε ανεβεί για εκδρομή με τα αυτοκίνητά της και απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους

Εικόνα πάλι από την Βασιλίτσα.

Χιονισμένο τοπίο τα Τρίκαλα- Mέχρι και τους 50 πόντους το χιόνι

Μοναδικό το χιονισμένο τοπίο που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων πάνω από τα 800 μέτρα.

Χιόνισε στα ορεινά των Τρικάλων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το trikalaola.org.

Επί ποδός είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που συντονίζει το έργο του αποχιονισμού, ενώ άντρες του Α.Τ. Πύλης βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να διευκολύνουν την διέλευση των αυτοκινήτων.

Επι ποδός τα εκχιονιστικά μηχανήματα στον νομό.

Μάλιστα όσοι κατάφεραν να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου αντίκρισαν την έντονη χιονόπτωση με το χιόνι να έχει φτάσει τους 50 πόντους, ενώ στην κορυφή του χιονοδρομικού ξεπέρασε τους 50 πόντους

Μάλιστα στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους.

Χιόνισε και στο Μέτσοβο

Το χιόνι έχει στρώσει και το Μέτσοβο, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα αυτοκίνητα με δυσκολία φαίνονται κάτω από το χιόνι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαιτούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, σε ορεινά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των οδηγών, αναφέρεται πως αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται:

Το έστρωσε και στο Μέτσοβο.

- στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά,
- στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα,
- στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

Απαραότητη είναι η χρήση αλυσίδων.

Φωτογραφίες:epiruspost.gr


Στα λευκά Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Φωκίδα

Στα λευκά Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα

Στα λευκά ντύθηκαν από το Σάββατο πολλά από τα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας της Ευρυτανίας και της Φωκίδας.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 10 πόντους, ενώ πολύ χιόνι έχει πέσει κοντά στο τούνελ, αλλά και προς Κρίκελο και Δομνίστα.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 10 πόντους, ενώ πολύ χιόνι έχει πέσει κοντά στο τούνελ, αλλά και προς Κρίκελο και Δομνίστα.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας με τα μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη από χτες, Κυριακή και επιχειρούν για να καθαρίσουν τους δρόμους.


Κλειστά την Δευτέρα τα σχολεία στην Φλώρινα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η οποία έχει ντύσει στα λευκά την πόλη. Αντίθετα, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιόνι Ελλάδα περιοχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ