Το γιοτ των 15.000.000 δολαρίων που μοιάζει με διαστημόπλοιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το γιοτ των 15.000.000 δολαρίων που μοιάζει με διαστημόπλοιο [εικόνες]

Alastra
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονομάζεται Alastra, ανήκει σε ένα ζευγάρι Κινέζων επιχειρηματιών και χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστεί. Δικαίως αποτελεί το καμάρι της Κίνας. Και το αντικείμενο φθόνου όλου του υπόλοιπου πλανήτη. Το μήκους 42,5 μέτρων γιοτ έχει μάξιμουμ ταχύτητα 22,5 κόμβων και την δυνατότητα να ταξιδέψει από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό, αφού έχει εμβέλεια 4.000 ναυτικά μίλια.

Η συνήθης περιγραφή που το συνοδεύει είναι «το πιο εντυπωσιακό γιοτ στον πλανήτη».

Κάτι απολύτως δικαιολογημένο, τόσο από άποψης τεχνολογίας, όσο και από άποψη αισθητικής.

Συγκεκριμένα το Alastra έχει μήκος 42, 5 μέτρων, 16 μέτρα πλάτος και ζυγίζει 52 τόνους.

Σχεδιάστηκε από την εταιρία John Shuttleworth Yacht Designs και ναυπηγήθηκε στην McConaghy Boats στην περιοχή Ζου Χα της Κίνας.

Το ποσό των 15.000.000 δολαρίων που κόστισε κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένο από την στιγμή που ήδη περιγράφεται σε αφιερώματα (όπως αυτό του περιοδικού Boat International) ως «Το μέλλον του γιοτινγκ μακράς εμβέλειας».

To Alastra μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι εννιά καλεσμένους, ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται σε πέντε άτομα.

Οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι τους με άνεση στο μπαρ που βρίσκεται στο κεντρικό ντεκ (κομπλέ με lounge area), καθώς επίσης και στο πιλοτήριο.

Ενώ επίσης υπάρχει μια περιοχή για χαλάρωση στο πίσω μέρος του σκάφους, που περιλαμβάνει καναπέ, μπαρ και τραπεζαρία.

Συγκεκριμένα το πιλοτήριο, το οποίο είναι διθέσιο, βρίσκεται σε ένα υπερυψωμένο χώρο ανάμεσα στο πίσω ντεκ και την περιοχή του μπαρ.

Αν και -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- το Alastra είναι τόσο εύκολο στην πλοήγηση που μπορείς να το κάνεις και από μακριά (μέχρι απόσταση 50 μέτρων) χρησιμοποιώντας ένα iPad.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ