Φρίντριχ Μερτς: «Βγάζω περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο» -Το φαβορί για τη διαδοχή της Μέρκελ αποκάλυψε τα εισοδήματά του - iefimerida.gr

Φρίντριχ Μερτς: «Βγάζω περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο» -Το φαβορί για τη διαδοχή της Μέρκελ αποκάλυψε τα εισοδήματά του

Ο Φρίντριχ Μερτς/ Φωτογραφία: AP- Michael Sohn
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρίντιχ Μερτς, που πρόσφατα επικρίθηκε έντονα γιατί δήλωσε ότι ανήκει στο ανώτερο τμήμα της μεσαίας τάξης, αποκάλυψε ότι τα εισοδήματά του φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο τον χρόνο.

Ο Γερμανός επιχειρηματίας, που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί την Ανγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, είναι πρόεδρος του ΔΣ της γερμανικής θυγατρικής του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου BlackRock, εργάζεται για λογαριασμό της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Mayer Brown, ενώ είναι επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών.

«Ξεκίνησα με εισόδημα δικαστικού υπαλλήλου στο Ζααρμπρίκεν, με το οποίο κατάφερνα να τα βγάζω πέρα έχοντας μια οικογένεια με δύο παιδιά. Σήμερα, βγάζω ακαθάριστο μισθό ένα εκατομμύριο ευρώ», είπε ο Μερτς στην Bild.

Ο 62χρονος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια είναι τα εισοδήματα του από τις διάφορες θέσεις που διατηρεί, πάντως οι ετήσιοι ισολογισμοί των εταιρειών για τις οποίες εργάζεται δείχνουν ότι αμειβόταν πρότινος με 125.000 ευρώ από την BlackRock, 80.000 ευρώ από τη Wepa Industrieholding, 75.000 ευρώ από τη Bank HSBC Trinkhaus, και 14.000 ευρώ από την Cologne-Bonn Airport GmbH, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Οσο για τη δήλωσή του που προκάλεσε σχόλια, είπε στη Bild ότι για τον ίδιο ο όρος «μεσαία τάξη» δεν είναι απλά οικονομικό μέτρο. «Από τους γονείς μου διδάχθηκα τις αξίες που διαμορφώνουν τη μεσαία τάξη: τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την επίγνωση ότι πρέπει κανείς να επιστρέφει στην κοινωνία όσα μπορεί», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι όταν ακούει τον όρο «ανώτερη τάξη» στο μυαλό του έρχονται εικόνες ανθρώπων που κληρονόμησαν πολλά χρήματα ή επιχειρήσεις, και είχαν την ευκαιρία απλά να απολαμβάνουν τη ζωή. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μου», διαβεβαίωσε.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, ο Μερτς συγκεντρώνει το 49% των προτιμήσεων των υποστηρικτών της γερμανικής δεξιάς, έναντι 32% που επιλέγει την γ.γ. του CDU Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν συγκεντρώνει το 7%.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ CDU Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ