Basket League: Περίπατος για την ΑΕΚ στη Χαλκίδα, 78-67 την Κύμη - iefimerida.gr

Basket League: Περίπατος για την ΑΕΚ στη Χαλκίδα, 78-67 την Κύμη

Στιγμιότυπο από το ματς / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα δεκάλεπτο, το δεύτερο, ήταν αρκετό για την ΑΕΚ, προκειμένου να βάλει τις... βάσεις για τη νίκη και τελικά να βελτιώσει σε 4-2 το ρεκόρ της στην Α1 Ανδρών.

Η Ένωση επικράτησε με 78-67 της Κύμης στο «Τ. Καμπούρης», για την 6η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πέμπτη εφετινή απώλεια και τρίτη στην έδρα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Κορυφαίος των νικητών, που διεύρυναν σε 4-0 το σερί τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13π.) και Τάιλερ Ρόμπερσον (12π.).

Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά από απουσία περίπου δύο εβδομάδων, λόγω τραυματισμού, ο Ντούσαν Σάκοτα πέτυχε 10 πόντους. Από την Κύμη, ξεχώρισε ο Σκοτ Σαγκς με 15 πόντους.

Μετά το... αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε την ΑΕΚ στο +5 (15-20), η Ένωση βελτίωσε την άμυνά της και με εκτελέσεις, δια χειρός Ματσιούλις, Χάντερ, έτρεξε επιμέρους σκορ 19-10, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +14 (25-39).

Στην τρίτη περίοδο ο Λούκα Μπάνκι εστίασε τις επιθέσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, τροφοδοτώντας τον Ρόμπερσον, ο οποίος εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (42-63). Τυπικής διαδικασίας ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να μην... αγχώνεται σε κανένα σημείο και να φτάνει στο... ρελαντί στο τελικό 67-78.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-39, 42-63, 67-78

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Basket League Κύμη αεκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ