Με χειροπέδες στον εισαγγελέα οι Ζήγρας - Λαμπροπούλου - Σαχπατζίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, ο Αστέριος Οικονομίδης κατηγορούμενος στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Οικονομίδης, σε βάρος του οποίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής της υπόθεσης, και ο οποίος παραδόθηκε σήμερα το πρωί και ζήτησε να απολογηθεί, είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας που της ανατέθηκε η επισκευή του ακινήτου στη Διον. Αρεοπαγίτου και επίσης πούλησε διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Την ίδια ώρα στον εισαγγελέα,οδηγήθηκαν για την υπόθεση του πρώην υπουργοί Άκη Τσοχατζοπουλου,τρία πρόσωπα για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα (δεξιά στη φώτο) Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (Στο κέντρο της φώτο) και ο Γιώργος Σαχπατζίδης (αριστερά στη φώτο). Μάλιστα εντύπωση προκαλεί πως και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με χειροπέδες, αντίθετα από το πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη από τον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία με τον πρώην υπουργό, που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι τρεις που έλαβαν σήμερα προθεσμία θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια μέχρι να οδηγηθούν εκ νέου στον ανακριτή.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ