Από την Κρήτη ξεκινούν οι περιοδείες του Βενιζέλου - iefimerida.gr

Από την Κρήτη ξεκινούν οι περιοδείες του Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόγραμμα περιοδειών και ανοιχτών συγκεντρώσεων ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το Πάσχα.

Η αρχή γίνεται την επόμενη Πέμπτη όταν και θα μιλήσει σε συγκέντρωσε στο γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει Κρήτη και μάλιστα στο Ηράκλειο όπου είναι και υποψήφιος. Το Σάββατο θα περιοδεύσει σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

Κάθε σταθμός του κ. Βενιζέλου θα συνδυάζεται με ομιλία του, συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς.

Τα αλλάζει όλα

Στο μεταξύ χθες, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου που συνεδρίασε για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ότι θα επιδιωχθεί αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ότι οι βουλευτές του κινήματος θα παραιτούνται εκ προοιμίου της βουλευτικής τους ασυλίας, ενώ θα εισηγηθεί να μειωθούν και τα βουλευτικά προνόμια.

Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να είναι λιτή και περιορισμένη και η στήριξη με τις ονομαστικές μικρές εισφορές μελών και φίλων να γίνεται ως πράξη συμβολική.

Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης που αντιμετωπίζει σήμερα διενεργώντας έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης από διεθνή ελεγκτική εταιρία. Ολα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τον έλεγχο θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Επίσης, αναφορικά με τον διαρκή έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων ο κ. Βενιζέλος προτείνει την συγκρότηση ενός οργάνου αποτελούμενου από δικαστές και ορκωτούς λογιστές.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες για όλους τους υποψηφίους και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Παράλληλα, το ίδιο θα ισχύσει για όλα τα στελέχη του κόμματος.

Με την τροποποίηση του Καταστατικού, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο θα συγκροτηθεί Επιτροπή Διαρκούς Αξιολόγησης Στελεχών η οποία θα καταρτίζει «φάκελο ποιότητας» για καθένα στέλεχος παρακολουθώντας την διαδρομή του.

Επίσης θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής με στόχο την κατάργηση «προκλητικών» βουλευτικών προνομίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι όλοι οι βουλευτές θα παραιτούνται εκ προοιμίου από την βουλευτική ασυλία, η οποία θα τους καλύπτει μόνο για καθαρά πολιτικές πράξεις.

Το συνέδριο

Βεβαίως, ο κ. Βενιζέλος δεν διευκρίνισε εάν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν πριν από το Συνέδριο του Κινήματος -συνέδριο επανίδρυσης όπως το χαρακτήρισε- το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου για λόγους συμβολικούς και όχι τον Ιούνιο όπως αρχικώς προγραμματιζόταν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ