Ο Ντέμης Νικολαΐδης επιστρέφει ως η μόνη λύση της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Ο Ντέμης Νικολαΐδης επιστρέφει ως η μόνη λύση της ΑΕΚ

Ντέμης Νικολαΐδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ΑΕΚ, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως πρόεδρος της Ενωσης και είναι έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά στα διοικητικά δρώμενα της αγαπημένης του ομάδας, όντας η μοναδική διαφαινόμενη λύση στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ωρα των Σπορ» ο κ. Νικολαΐδης στη γενική συνέλευση της Ενωσης στις 25 Απριλίου προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει την προεδρία του «Δικέφαλου» και να γίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας. Ο πρώην πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» είναι ενήμερος για τις υποχρεώσεις της ομάδας απέναντι στο Δημόσιο και ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα θητεία του στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ.

Η σχέση του Ντέμη Νικολαΐδη με την Ενωση ξεκινά το καλοκαίρι του 1996 όταν μεταγράφηκε στους «κιτρινόμαυρους» από τον Απόλλωνα Αθηνών. Τα επόμενα επτά χρόνια αποτελεί το βασικό επιθετικό όπλο της ΑΕΚ, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την αγαπημένη ομάδα του στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό της άριστης σχέσης που έχει με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και συγκεκριμένα με την «Original» είναι ο τρόπος που πανηγύριζε τα γκολ που σημείωνε στα εντός έδρας παιχνίδια ανεβαίνοντας στα κάγκελα της Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει κάνει τατουάζ στο αριστερό μπράτσο του με το σήμα της «Original» επάνω από το έμβλημα της AEK.Το καλοκαίρι του 2003 παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την φανέλα της οποίας σημειώνει 6 γκολ σε 22 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Νικολαΐδης αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Euro της Πορτογαλίας και να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ, η οποία βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο να υποβιβαστεί λόγω χρεών, με την οικονομική υποστήριξη μίας ομάδας ισχυρών επιχειρηματιών, με τα ονόματα των Πόλυ Χατζηιωάννου, Γκίκα Γκούμα, Νίκου Νοτιά και Πέτρου Παππά να ξεχωρίζουν.

Η ΑΕΚ με σφικτό μπάτζετ τα πρώτα τρία χρόνια, κατάφερε να τερματίσει δύο φορές πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η σεζόν 2007-2008 κρίνεται αγωνιστικά ως η πιο επιτυχημένη υπό την προεδρία του Νικολαΐδη, καθώς η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Ρόμαν Βάλνερ στο παιχνίδι του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτς ηττήθηκαν με 1-0, όμως μετά από προσφυγή στο CAS κερδίζουν τον αγώνα στα χαρτιά και κατακτούν τελικώς τον τίτλο.

Η απογοητευμένη ΑΕΚ χάνει και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια και τερματίζει πίσω από τον Παναθηναϊκό στα play off, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να υποστηρίζει πριν την έναρξή τους πως η ΑΕΚ θα κατέβει στα play off αγωνιζόμενη με ερασιτέχνες, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα, αν και τελικά αγωνίστηκε κανονικά. Η επόμενη σεζόν δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την προεδρία της ΑΕΚ, κάτι που τελικά πραγματοποίησε στις 2 Νοεμβρίου του 2008.

Η 4ετή θητεία του Ντέμη Νικολαΐδη στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ έχει προκαλέσει διάσταση απόψεων στους οπαδούς της ομάδας και όχι μόνο. Πολλοί του αναγνωρίζουν πως έσωσε την ομάδα από τον αφανισμό με την υπαγωγή της στο άρθρο 44 και άλλοι τον κατηγορούν πως την εγκατέλειψε, μην αφήνοντας πίσω του μία διάδοχη κατάσταση που θα διαχειριζόταν σωστά την διοίκηση της ομάδας και έφτασε στο τωρινό σημείο που κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει ξανά στα διοικητικά του «Δικεφάλου» και να βγάλει την αγαπημένη ομάδα του από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ