Ξεσηκώθηκαν οι στρατοδίκες, πήγαν στο ΣτΕ -Ζητούν ίση μεταχείριση με τους δικαστές της πολίτικης και της ποινικής Δικαιοσύνης - iefimerida.gr

Ξεσηκώθηκαν οι στρατοδίκες, πήγαν στο ΣτΕ -Ζητούν ίση μεταχείριση με τους δικαστές της πολίτικης και της ποινικής Δικαιοσύνης

Δικαστική αίθουσα / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ίση μεταχείριση με τους δικαστές της πολίτικης και της ποινικής Δικαιοσύνης, στο όριο ηλικίας για την έξοδο τους από την στρατιωτική δικαιοσύνη ζητούν από το ΣτΕ οι στρατιωτικοί δικαστές.

Συμφωνά με τον Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων οι στρατιωτικοί δικαστές βγαίνουν σε υποχρεωτική σύνταξη στα 60 τους χρόνια εάν μέχρι τότε κατέχουν τον βαθμό του στρατιωτικού δικαστή Α΄, και στα 62 από το βαθμό του Αναθεωρητή και πάνω.

Οι συνάδελφοι τους στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 65ό έτος της ηλικίας τους εφόσον κατέχουν έως και το βαθμό του Εφέτη ή του αντεισαγγελέα Εφετών και όσοι κατέχουν ανώτερο από αυτό βαθμό αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Το ΣτΕ θα κρίνει αυτήν την υπόθεση μετά από προσφυγή Αναθεωρητή Β ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στα 62 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο. Ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι αυτή η διάφορα στα όρια της εξόδου μεταξύ των δυο σωμάτων είναι παράνομη και αντισυνταγματική εάν και με βάση το Σύνταγμα τόσο οι στρατοδίκες όσο και οι πολιτικοί δικαστές έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Οπως υποστηρίζει, το άρθρο 4 του Συντάγματος προβλέπει την αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών και δεν επιτρέπει διαφορετική μεταχείριση λειτουργών που έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα και παρέχουν το ίδιο ακριβώς δικαιοδοτικό έργο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στρατοδίκες δικαστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ