Πως θα κερδίσετε έως και 750 ευρώ το χρόνο από το σούπερ-μάρκετ - iefimerida.gr

Πως θα κερδίσετε έως και 750 ευρώ το χρόνο από το σούπερ-μάρκετ

Πως θα κερδίσετε έως και 750 ευρώ το χρόνο από το σούπερ-μάρκετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από 450 εώς και 750 ευρώ το χρόνο μπορεί να κερδίσει από το σούπερ μάρκετ μία οικογένεια, κάνοντας απλά... έλεγχο αγοράς και αναζητώντας τις φθηνότερες ευκαιρίες.

Βάσει των τελευταίων ερευνών του υπουργείου Ανάπτυξης, που έκανε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες κωδικών προϊόντων και τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασαν χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσιακής Εποπτείας Αγοράς, Γιώργος Στεργίου, «αν ο ίδιος ο καταναλωτής δεν μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην αγορά».

Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες έκανε 1.200 τιμοληψίες, περίπου, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου είναι τα τρόφιμα, τα είδη υγιεινής και τα είδη καθαριότητας και περιποίησης προσώπου και σώματος.

Τρόφιμα

Από τα 382 τρόφιμα που ελέχθησαν στις έξι αλυσίδες σούπερ – μάρκετ, προέκυψε ότι η ακριβότερη από τη φθηνότερη αλυσίδα έχει διαφορά τιμών 6%, κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος για τον καταναλωτή, εάν φυσικά επιλέξει τα φθηνότερα, 450 ευρώ το χρόνο.

Είδη Υγιεινής

Από τις 617 μάρκες που ελέχθησαν, προέκυψε ότι η διαφορά ανάμεσα στο σούπερ μάρκετ με την ψηλότερη τιμή και σε αυτό με τη χαμηλότερη είναι 7,5%.

Είδη καθαριότητας και περιποίησης προσώπου

Στη συγκεκριμένη κατηγορία (ελέχθησαν 569 προϊόντα) η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και φθάνει στο 11%, που σημαίνει ότι το κάθε νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει έως και 750 ευρώ το χρόνο.

Σε άλλη έρευνα που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης προκύπτουν και οι διαφορές τιμών σε βασικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η χαμηλότερη τιμή στο νωπό γάλα είναι 0,86 ευρώ (πρόκειται για προϊόν ιδιωτικής ετικέτας), ενώ η μέση τιμή (περιλαμβάνονται επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας) είναι 1,44 ευρώ. Δηλαδή η διαφορά είναι 41,1%. Το αλάτι έχει χαμηλότερη τιμή 0,34 ευρώ και η μέση τιμή 1,01 ευρώ (διαφορά 66,3%). Συνολικά, για 17 προϊόντα που αγοράζει μία οικογένεια το μηνιαίο όφελος είναι 59,66 ευρώ και το ετήσιο 715,92.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ