Eurostat: Στο 1,8% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Eurostat: Στο 1,8% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Στους δρόμους της Αθήνας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 1,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018, σε σχέση με 1,1% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,5%.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο ήταν 2,2% από 2,1% το Σεπτέμβριο και 1,4% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 2,2% τον Οκτώβριο, σε σχέση με 2,1% το Σεπτέμβριο και 1,7% ένα χρόνο πριν.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στη Δανία (0,7%), την Πορτογαλία (0,8%) και την Ιρλανδία (1,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (4,5%), στη Ρουμανία (4,2%) και Ουγγαρία (3,9%).

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε οκτώ κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε πέντε και αυξήθηκε σε 14.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ