Η παράσταση της Σαλίνας Γαβαλά με την Ελπίδα, είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας - iefimerida.gr

Η παράσταση της Σαλίνας Γαβαλά με την Ελπίδα, είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας

«Όνειρα Γλυκά» στο Γυάλινο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελπίδα και η Σαλίνα Γαβαλά επί σκηνής. Mία πρωτότυπη και βαθιά συγκινητική παράσταση το «Όνειρα Γλυκά», παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

Τα «Όνειρα Γλυκά» είναι μια μουσική / θεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, όπου γνωστά ελληνικά τραγούδια γίνονται ένα με το θεατρικό κείμενο.

Τα «όνειρα γλυκά» είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ δωματίου όπου το θεατρικό κείμενο ενώνεται με γνωστά ελληνικά τραγούδια. «Το κείμενο αυτό προέκυψε σαν μια ανάγκη μου να κάνω μια προσωπική ανασκόπηση» λέει μιλώντας στο iefimerida η Σαλίνα Γαβαλά.

«Ένιωθα ότι είχα χάσει την δύναμη να ονειρεύομαι, ότι έχανα τον εαυτό μου κι έτσι άρχισα να γράφω αυτό το έργο με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα γύρω στα τριάντα που βρίσκεται στην μέση μιας μετακόμισης ,όταν αρχίζουν να ξυπνάνε οι αναμνήσεις της από την εφηβεία , τα γενέθλια,τον πρώτο έρωτα, το χωρισμό,τις σπουδές ,τα ταξίδια ...Νιώθει ότι πρέπει να παλέψει με το χρόνο που αρχίζει να μετρά αντίστροφα, να αναμετρηθεί με τα λάθη της και να ξαναβρεί τη δύναμη της».

«Ενας οδηγός αισιοδοξίας»

«Σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται τότε ο φανταστικός μελλοντικός της εαυτός που τον υποδύεται η τραγουδίστρια Ελπίδα για να τη βοηθήσει να δει τα πράγματα πιο θετικά , να συμφιλιωθεί με τα λάθη του παρελθόντος ,να αγαπήσει τον εαυτό της όπως είναι και να επικεντρωθεί στις απλές στιγμές , στο τώρα, που είναι και το μυστικό για να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας. Και έτσι ακριβώς λειτούργησε και για μας και για τον κόσμο ,σαν ένα ταξίδι αναμνήσεων με τελικό σταθμό την αυτογνωσία.
Ξεχειλίζει συγκίνηση, χιούμορ και μηνύματα ζωής και αγάπης. Το μυστικό της αποδοχής και της επιτυχίας της παράστασης, που γίνεται για δεύτερη χρονιά, ήταν ότι έγραψα για πράγματα που ξέρω, που ένιωσα και είναι πράγματα που τα έχουμε ζήσει λίγο-πολύ όλοι. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον, τα ίδια όνειρα».

Τα «όνειρα γλυκά» είναι ένα πρωτότυπο  μιούζικαλ δωματίου όπου το θεατρικό κείμενο ενώνεται με γνωστά ελληνικά τραγούδια

«Μοιράστηκα κι εγώ λοιπόν την αλήθεια μου χωρίς στολίδια, χωρίς μανιέρες, χωρίς υπεκφυγές, αλλά μόνο με την ψυχή μου κι αυτή την αλήθεια ο κόσμος την εισπράττει και έτσι ταυτίζεται και βρίσκει κομμάτια και του εαυτού του μέσα στην παράσταση .Το κοινό σίγουρα δεν μπορείς να το ξεγελάσεις, μπορείς να το κερδίσεις μόνο αν του ανοίξεις την καρδιά σου.
Και βέβαια η πρωτοτυπία της παράστασης πέρα από το κείμενο που είναι μια άσκηση θετικής σκέψης, είναι και το ότι τα τραγούδια είναι πολύ γνωστά σε όλους (Η σωτηρία της ψυχής, Μαμά γερνάω, Αντίο, Εγώ μιλάω για δύναμη κ.α ) και γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει αυτή η ιστορία με στίχους και με πρόζα. Έχουμε όμως κάνει διαφορετικές αναγνώσεις στα τραγούδια και παρόλο που είναι τόσο γνωστά κι αγαπημένα νιώθεις ότι τα ανακαλύπτεις απ’ την αρχή σαν να προσαρμόστηκαν για την παράσταση. Το μόνο τραγούδι όμως που έχει όντως αλλάξει είναι το City of stars από την ταινία Lalaland που έγινε προσαρμογή του στα ελληνικά από την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση. Λέγεται «Πόλη αστεριών» και είναι ένα από τα πολλά μαγικά στιγμιότυπα που μας ταξιδεύει σε «όνειρα γλυκά»

Ανασκόπηση 30 χρόνων ζωής

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή μιας κοπέλας 30 ετών η οποία καθώς κάνει μια ανασκόπηση της ζωής της, ξεδιπλώνει αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια μέχρι το παρόν, ερχόμενη αντιμέτωπη με τον μελλοντικό της εαυτό, ο οποίος εμφανίζεται για να τη βοηθήσει να δει τα πράγματα πιο θετικά, να συμφιλιωθεί με τα λάθη του παρελθόντος και να επικεντρωθεί στις απλές στιγμές και στο τώρα. Ένα ταξίδι που θα την οδηγήσει στην αυτογνωσία.
Μέσα από αυτό το γεμάτο εναλλαγές ταξίδι η παράσταση αποκαλύπτει στον θεατή τον τρόπο για να κατακτήσει την ευτυχία, αποτελώντας έναν οδηγό αισιοδοξίας.

Την ευρηματική σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Λουδαρος
Το σκηνικό που μεταμορφώνεται έχει δημιουργήσει η εικαστικός Στέβη Λύτρα

Μουσικοί
Γιώργος Τσολάκος -πιάνο
Αχιλλέας Διαμαντής- κιθάρα
Μιχάλης Κεχαγιάς- μπάσο
Δημήτρης Χωριανόπουλος -κρουστά
«Όνειρα γλυκά» της Σαλίνας Γαβαλά.
Με την Ελπίδα και τη Σαλίνα Γαβαλά / Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ